Πλεύρης στον Realfm 97,8: Δεν ζήτησα την παραίτηση Αρκουμανέα – Τι είπε για τον Ζαούτη

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μίλησε στον Realfm 97,8 για τον νέο πρόεδρο του ΕΟΔΥ και την παραίτηση του Παναγιώτη Αρκουμανέα.

“Ο κ. Αρκουμανέας παραιτήθηκε ο ίδιος. Δεν ζήτησα παραίτηση εγώ πάντως. Ο κ. Θεοκλής Ζαούτης είναι καθηγητής πολύ υψηλού επιπέδου στην Αμερική στην επιδημιολογία και τώρα βρίσκεται και στην Ελλάδα” τόνισε, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα.

Ερωτηθείς αν ο κ. Αρκουμανέας φεύγει ως επιτυχημένος από τη θέση απάντησε “προφανέστατα. Η διαχείριση της πανδημίας, που είναι μια επιτυχής διαχείριση από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης, πιστώνεται και στον ΕΟΔΥ”.

“Πιστεύω ως υπουργός στην επιλογή του κ. Ζαούτη. Είναι ο άνθρωπος, με τον οποίο από το 2016 και μετά, όταν είχα περάσει και την περιπέτεια με την υγεία μου, κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Γνωριζόμαστε χρόνια και είναι μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων” περιέγραψε ο υπουργός Υγείας.

ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης Θάνος Πλεύρης

“Εγώ τον πρότεινα, είναι απόφαση του υπουργού ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, προφανώς κυβέρνηση είμαστε και είμαστε σε συνεννόηση” σημείωσε ο Θάνος Πλεύρης.

“Όταν πέρασα την περιπέτεια της υγείας μου, κάναμε μαζί έναν τρομακτικό αγώνα με συνέδρια από τότε για τις νοσοκομειακές λοιμώξεις. Πρέπει να βλέπουμε κατάματα το θέμα, δεν αφορά τον COVID, αφορά γενικότερα τη δημόσια υγεία. Γενικότερα στη δημόσια υγεία, δυστυχώς, η χώρα μας σταθερά την τελευταία δεκαετία είναι πρώτη αναλογικά σε νοσοκομειακές λοιμώξεις” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.