Πλεύρης: Σχέδιο για περισσότερες ελευθερίες στους πλήρως εμβολιασμένους

Σχέδιο να υπάρχουν περισσότερες ελευθερίες στους κλειστούς χώρους που εισέρχονται μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας σε συνεννόηση με την επιτροπή των ειδικών, όπως προανήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, “αυτό το οποίο εξετάζουμε και θα είμαστε έτοιμοι με έναν πλήρη σχεδιασμό σε συνεννόηση πάντοτε με την Επιτροπή Ειδικών είναι ότι όπου έχουμε κόσμο που είναι πλήρως εμβολιασμένος θα πρέπει όλο το πλαίσιο να είναι πιο ελεύθερο”.

Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι “στους κλειστούς χώρους που μπαίνουν μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να έχουμε ένα καθεστώς μεγαλύτερης ελευθερίας, πολύ μεγαλύτερης. Να φτάνουμε δηλαδή στο σημείο κανονικότητας γιατί εκεί πέρα ο κίνδυνος μετάδοσης ή και η μετάδοση η ίδια δεν θα έχει την ίδια επιβάρυνση”..

Μεταξύ άλλων προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους που εισέρχονται σε μεικτούς χώρους. Όπως  είπε “στους μεικτούς χώρους – για την προστασία για την προστασία των ανθρώπων που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν και όχι τιμωρητικά- υποχρεωτικά θα πρέπει να υπάρχουν περιοριστικά μέτρα” και συμπλήρωσε ότι “με την ταυτόχρονη ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας που έχει γίνει να μπορούμε να δώσουμε τη δυνατότητα περίθαλψης σε οποιονδήποτε την χρειαστεί είτε εμβολιασμένο είτε ανεμβολίαστο”.

Θάνος Πλεύρης-χώροι

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα σχολεία και το  επόμενο κύμα της πανδημίας 

Επίσης αναφέρθηκε  και στη λειτουργία των σχολείων ενώ μίλησε και για το τέταρτο κύμα της πανδημίας . Όπως είπε “τα σχολεία τα οποία ήταν ένας παράγοντας τα οποία φοβόμασταν ιδιαιτέρως  μέχρι στιγμής….  και λέμε μέχρι στιγμής γιατί τα σχολεία έχουν τη δυνατότητα να έχουν ανοιχτά παράθυρα και να λειτουργούν… έχουν δώσει λιγότερα κρούσματα από ότι τον Αύγουστο.

Θα έρθει το επόμενο κύμα; Θα έρθει. Είναι κάτι οποίο το περιμένουμε όπως παντού έρχεται το επόμενο κύμα. Ποιος είναι ο στόχος του κάθε κύματος; Ο στόχος είναι να έχει μικρότερη καμπύλη, δηλαδή αντί να πηγαίνει όπως πήγαινε το πρώτο να πηγαίνει λιγότερο. Είναι αυτός ο στόχος γιατί όσο πιο ομαλά πηγαίνει το κύμα τότε αυτομάτως έχουμε λιγότερες νοσηλείες και λιγότερη επιβάρυνση του Εθνικού Συστήματος Υγείας”.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε και στην παραίτηση του κ. Αρκουμανέα από την προεδρία του ΕΟΔΥ. Όπως είπε “παραιτήθηκε ο ίδιος” και επανέλαβε ότι “ο ίδιος ζήτησε να παραιτηθεί, έχω και την επιστολή του, έγινε δεκτή η παραίτησή του και άμεσα θα τοποθετηθεί ο επόμενος πρόεδρος στον ΕΟΔΥ”. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε δεν έχει καταλήξει σε κάποιο πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει.

Δεν υπάρχει απόφαση για την παρέλαση της 28η Οκτωβρίου

Μεταξύ άλλων κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Βορίδη για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ότι θα γίνει κανονικά και ρωτήθηκε εάν αυτό θα αφορά και στις κόκκινες περιοχές.
“Η βασική αρχή γενικότερα έχουμε πει είναι να μην κλείνει η οικονομία και να μην κλείνει η κοινωνική δραστηριότητα. H 28η Οκτωβρίου είναι σε τρεις εβδομάδες. Προφανώς αξιολογούνται πάντοτε τα επιδημιολογικά δεδομένα”, απάντησε και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει απόφαση για την παρέλαση της 28ης  Οκτωβρίου .

“Άρα όταν δεν υπάρχει υπάρχει απόφαση σημαίνει ότι ισχύουν κανονικά τα πάντα. Όταν δεν έχεις πάρει διαφορετική απόφαση, αυτό ισχύει “, σημείωσε χαρακτηριστικά.
“Από εδώ και πέρα η κυβέρνηση επιθυμεί ότι άπαξ και υπάρχει το εμβόλιο… θα λειτουργεί κανονικά η κοινωνία αξιολογώντας όμως πάντοτε τη επιδημιολογική εικόνα”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ