Πλεύρης: Ο βιαστής παιδιών παραμένει επικίνδυνος – Κάποια εγκλήματα δεν πρέπει να έχουν δεύτερη ευκαιρία

Τη δήλωση του Μάκη Βορίδη που είπε να εξεταστεί κατά περίπτωση ο χημικός ευνουχισμός στους βιαστές ανηλίκων σχολίασε μεταξύ άλλων ο Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στην ΕΡΤ1, είπε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει ποινή χημικού ευνουχισμού. Αυτό που είπε ο κ. Βορίδης είναι ότι στην υφ’ όρον απόλυση, οικειοθελώς δώσε τη συναίνεσή σου για κάτι τέτοιο προκειμένου να βγεις νωρίτερα».

Ο Θάνος Πλεύρης εκφράζοντας την προσωπική του θέση τόνισε ότι «υπάρχουν εγκλήματα που δεν θα έπρεπε να έχουν υπό όρους απόλυση κι ένα τέτοιο είναι ο βιασμός παιδιών. Υπάρχουν εγκλήματα που δεν θα έπρεπε να έχουν δεύτερη ευκαιρία».

«Δεν πιστεύω ότι ο βιαστής παιδιών θα σωφρονιστεί, το σημαντικό είναι η προστασία της κοινωνίας από αυτούς τους ανθρώπους», για να καταλήξει: «Ο βιαστής παιδιών παραμένει επικίνδυνος για τα παιδιά μας».

Σε άλλο σημείο ο Θάνος Πλεύρης υποστήριξε ότι «η υφ’ όρον απόλυση θα πρέπει να έχει τόσο τρομακτικό έλεγχο και χαρακτηριστικά που να δίνεται με το σταγονόμετρο. Η Πολιτεία αισθάνεται αμήχανα και με αυτό που συνέβη στον Άγιο Παντελεήμονα. Εκεί βγήκε ένα άτομο από τη φυλακή και έκανε επόμενη πράξη».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ