Πλεύρης για Τσίπρα: Εμφανίστηκε αδιάβαστος για τα θέματα του υπουργείου Υγείας

“Αδιάβαστο” για τα θέματα του υπουργείου Υγείας, χαρακτηρίζει ο Θάνος Πλεύρης τον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός Υγείας τονίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας: “αναφέρθηκε σε χρηματοδότηση του ΕΣΥ με 2 δις ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό και αύξηση των μισθών ξεχνώντας ότι ως Πρωθυπουργός άφησε τους προϋπολογισμούς του ΕΣΥ σε ιστορικό χαμηλό.

Αναφέρθηκε σε χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης 1 δις ευρώ χωρίς να γνωρίζει ότι ήδη η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει για το Υπουργείο Υγείας 1,5 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αναφέρθηκε σε προσλήψεις 5.500 υγειονομικών τη στιγμή που ήδη έχει ενισχυθεί το ΕΣΥ με πάνω από 12.000 υγειονομικούς και εκκρεμούν προκηρύξεις μόνιμων θέσεων 534 ιατρών, 4.000 νοσηλευτών και 910 λοιπών υγειονομικών”.

Θάνος Πλεύρης

Σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη, “η κυβέρνηση της ΝΔ παρέλαβε το ΕΣΥ με λιγότερες από 550 κλίνες ΜΕΘ και τις υπερδιπλασίασε”.

Καταλήγοντας στη δήλωσή του, επισημαίνει πως “συνεχίζουμε να υλοποιούμε όλες τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν στην ενίσχυση του ΕΣΥ, στον εξορθολογισμό του ΕΟΠΥΥ, στην αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, στην δυνατότητα προληπτικών εξετάσεων σε όλους τους Έλληνες και στην ομαλή συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.