Πλεύρης για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Διαφωνώ και δεν θα ψηφίσω

Τη διαφωνία του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών εξέφρασε για ακόμη μια φορά ο Θάνος Πλεύρης και είπε ότι δεν θα ψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Θάνος Πλεύρης ανάφερε ότι  «ο πρωθυπουργός θα θέσει το πλαίσιο, θα αναπτυχθούν και τα επιχειρήματα. Εγώ διαφωνώ και για τον γάμο, οπότε δεν περιμένω τι παραπάνω ή λιγότερο μπορεί να έχει (το νομοσχέδιο). Να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός και επ’ αυτού θα τοποθετηθώ. Πρόκειται για ένα θέμα που συνδέεται με θέματα συνείδησης, δεν συνδέεται με χάραξη πολιτικής και η διαφωνία μου εκφράζεται με τη μη στήριξη, δεν θα το ψηφίσω».

Στη συνέχεια ο Θάνος Πλεύρης συμπλήρωσε: «Διαφωνώ με οποιαδήποτε παρέμβαση στο Οικογενειακό Δίκαιο άρα και στην αλλαγή μορφής της οικογένειας, ακόμη και αν δεν υπήρχε τεκνοθεσία. Αυτά τα θέματα έχουν λυθεί με σύμφωνο συμβίωσης σε απλές μορφές».

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Πλεύρη, η πρόταση νόμου που κατατέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ λέει: γάμος, υιοθεσία, κατάργηση των όρων άνδρας – γυναίκα στο πλαίσιο του Δικαίου μας, επιλογή του «γονέας 1» και «γονέας 2» (πατέρας – μητέρα κατ’ επιλογή «Γονέας Ι» και «Γονέας ΙΙ»). Λέει δηλαδή στον αστικό κώδικα να μην χρησιμοποιούνται τα έμφυλα, και ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (παρένθετη μητέρα). Η διάταξη όπως τη φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει σε καμία χώρα της Ε.Ε. Θέλει να κάνει τη γυναίκα μηχανή παραγωγής τέκνων για να ικανοποιείται το «εγώ» κάποιων για να κάνουν παιδιά».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΣΚΑΙ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ