Πλακιωτάκης: Οι δηλώσεις του Μουζάλα αποδεικνύουν τα τραγικά αδιέξοδα της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό

Απάντηση στη δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, στο ραδιοσταθμό «Κόκκινο», έδωσε ο τέως Πρόεδρος της ΝΔ και Βουλευτής Λασιθίου, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Στη δήλωσή του ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρει αναλυτικά:

«Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Μουζάλα στο Ραδιοσταθμό «Κόκκινο», αποδεικνύουν στο μέγιστο βαθμό τα τραγικά αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγηθεί η κυβέρνηση, λόγω της ανυπαρξίας συγκεκριμένου σχεδίου από μέρους της, για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Είναι πραγματικά θλιβερό, ο «σοβαρός» κ. Μουζάλας, να επιστρατεύει τα γνωστά αριστερίστικα προπαγανδιστικά του φερέφωνα και παπαγαλάκια, για να πλήξει το κύρος και την αξιοπιστία των τοπικών παραγόντων και των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη οι οποίοι, διανοήθηκαν να εκφράσουν τις επιφυλάξεις τους για τις μεθοδεύσεις τις κυβέρνησης σε σχέση με τη συμμετοχή της Κρήτης στην αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού.  

Στην προσπάθειά του αυτή δε, ο κ. Μουζάλας ανέδειξε για ακόμη μια φορά, τη γνωστή καθεστωτική λογική του ΣΥΡΙΖΑ και προσπάθησε να εμπλέξει τη Νέα Δημοκρατία και τον αρχηγό της. 

Ο κ. Μουζάλας, αγνοεί επιδεικτικά ότι η Νέα Δημοκρατία εδώ και καιρό έχει αποσύρει το μεταναστευτικό από την αντιπολιτευτική της ατζέντα, και προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το δράμα των μεταναστών για την απόκτηση πρόσκαιρων πολιτικών ωφελημάτων.   

Θα πρέπει να κατανοήσει ότι το μεταναστευτικό ζήτημα δεν προσφέρεται για μικροπολιτική αντιπαράθεση και δεν αντιμετωπίζεται με την επίδειξη αδιαλλαξίας και κυβερνητικής ισχύος. 

Η Κρήτη και ο Κρητικός λαός δεν αρνούνται να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, αλλά κατόπιν  διαλόγου και βάσει συγκεκριμένου σχεδίου δράσης και χρονοδιαγράμματος».

Ο κ. Μουζάλας στη συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «Κόκκινο», σχετικά με τις αντιδράσεις στελεχών της ΝΔ για το ενδεχόμενο μεταφοράς χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη Κρήτη, ο υπουργός έκανε λόγο για «ροή ψεμάτων» και για συντονισμό κομματιού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την ακροδεξιά της Ευρώπης.

«Στα ανυπόστατα δημοσιεύματα, που αφηγούνται ότι η Γερμανία θα επέστρεφε χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα, τα διέψευσε με ανακοίνωσή του και το Υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας», επεσήμανε ο κ. Μουζάλας κάνοντας λόγο για  «ροή ψεμάτων» , τονίζοντας ότι «αυτοί οι οποίοι μεταδίδουν αυτή την προπαγάνδα έχουν ονοματεπώνυμο και θα πρέπει να λογοδοτήσουν».

«Από την άλλη πλευρά όμως», πρόσθεσε ο υπουργός «από τις πρώτες μέρες των προσφυγικών ροών, έγινε σαφές ότι το πλαίσιο της συνθήκης του Δουβλίνου για τους πρόσφυγες δεν είναι επαρκές και θα πρέπει να ανανεωθεί».

«Μάλιστα», ανέφερε  ο κ. Μουζάλας, «η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει σειρά επαφών για το νέο Δουβλίνο, ενώ πρωτοβουλίες θα αναλάβει και ο πρωθυπουργός».

Ο κ. Μουζάλας σχολιάζοντας τις αντιδράσεις του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Σωτήρη Αυγενάκη, τόνισε ότι «Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να ξεκαθαρίσει εάν η ολόκληρη η ΝΔ θεωρεί έγκλημα τη φιλοξενία προσφύγων και υπακούει σε ακραίους κύκλους της Ευρωπαϊκής δεξιάς με τους οποίους συντονίζονται πολλά στελέχη στη ΝΔ».

Ο κ. Μουζάλας πρόσθεσε ότι «μέσα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, εφόσον χρειαστεί, θα ζητηθεί από την Κρήτη να φιλοξενήσει περί τους 2.000 πρόσφυγες. Άλλωστε, κύριος στόχος της συνάντησης που είχε ο υπουργός με τις τοπικές αρχές και φορείς την Τρίτη ήταν ο συντονισμός και η οργάνωση για το ενδεχόμενο φιλοξενίας των ανθρώπων αυτών στην Κρήτη.

«Παρ` όλες τις προσπάθειες στρέβλωσης της πραγματικότητας, είχαμε άριστη συνεργασία με τους δημάρχους, οι οποίοι ήταν αρκετά ενημερωμένοι και τους καθησυχάσαμε ότι η κυβέρνηση έχει μεριμνήσει για σωστή πληθυσμιακή κατανομή σε περίπτωση που χρειαστεί», είπε ο κ. Μουζάλας. Από την πλευρά τους οι δήμαρχοι διαβεβαίωσαν τον υπουργό ότι θα ψάξουν για κατάλληλους χώρους, δίνοντας ένα χρονικό ορίζοντα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Ο Δρίτσας στον Real Fm 97,8: Δεν μπορεί αυτό το πέρασμα να θεωρείται πέλαγος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ