Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει τις πρωτοβουλίες για Οικονομία και Κράτος Δικαίου στις Βρυξέλλες

Με την επίσκεψή του, σήμερα και αύριο, στις Βρυξέλλες, ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει τις πρωτοβουλίες για την Οικονομία και το Κράτος Δικαίου, μετά τις θεσμικές συναντήσεις των τελευταίων ημερών στο εσωτερικό, όπως αναφέρουν κομματικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στη βελγική πρωτεύουσα «θα έχει σημαντικές επαφές για τα θέματα της οικονομίας και ανάπτυξης, αλλά και για το σκάνδαλο των υποκλοπών, για το οποίο η χώρα διασύρεται και βρίσκεται υπόλογη διεθνώς, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Σε αυτό το πλαίσιο θα συναντηθεί σήμερα με την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ αύριο θα έχει σειρά συναντήσεων με τον επίτροπο Οικονομίας και πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Paolo Gentiloni.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί ακόμα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Juan Fernando Lopez Aguilar, με τον πρόεδρο της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, Philippe Lamberts, και με τους συμπροέδρους της Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο Martin Schirdewan και Manon Aubry.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο κ. Κασσελάκης δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα που αφορούν το Σύμφωνο Σταθερότητας, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και το Ταμείο Ανάκαμψης. Επισημαίνουν δε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ «θεωρεί ότι το Ταμείο Ανάκαμψης τείνει να εξελιχθεί -εξ αιτίας των επιλογών της κυβέρνησης- σε εργαλείο αναδιανομής προς όφελος των λίγων και ημετέρων και να αποτελέσει μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

«Η δικαιότερη κατανομή των πόρων, με έμφαση στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων μένει έξω από την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, αποτελεί θέση αρχής για την αξιωματική αντιπολίτευση», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Παράλληλα, με τις συναντήσεις του με κορυφαίους εκπροσώπους των τριών προοδευτικών πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου (Αριστερά, Πράσινοι, Σοσιαλιστές), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ -αναφέρουν οι ίδιες πηγές-, «επανεπιβεβαιώνει το ρόλο του κόμματος ως ηγέτιδα δύναμη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που χτίζει γέφυρες με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης».
Τονίζουν επίσης ότι «αυτός θα είναι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές: να ξαναφέρει στο προσκήνιο την πρόταση για μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που θα βάλει φρένο στην κυριαρχία των συντηρητικών δυνάμεων και θα προωθήσει λύσεις βιώσιμης, συμπεριληπτικής ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής και δημοκρατικής επανίδρυσης της Ευρώπης».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ