ΦΩΤΟ-Ο Σαμαράς για τη “Νέα Ελλάδα”

ΦΩΤΟ-Ο Σαμαράς για τη “Νέα Ελλάδα”

 

Στη Νέα Ελλάδα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τη Λαμία όπου μίλησε σε εκδήλωση γυναικών, επισημαίνοντας ότι «Νέα Ελλάδα είναι αυτοί που δημιουργούν εισόδημα, πλούτο, θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για τον καθένα».

«Νέα Ελλάδα δεν είναι εκείνοι που θέλουν να μας επιστρέψουν στο τέλμα από το οποίο μόλις με επιτυχία ξεκολλήσαμε. Νέα Ελλάδα δεν είναι η προστασία των προνομίων που είχαν οι λίγοι, οι επιτήδειοι, σε βάρος των πολλών. Νέα Ελλάδα δεν είναι οι συντεχνίες που με την ευκολία που ανάβει κανείς το τσιγάρο του, αυτοί κραυγάζουν αιτήματα, αλλά η Πολιτεία που σέβεται και αποκαθιστά δικαιώματα. Και το κυριότερο, Νέα Ελλάδα δεν είναι εκείνοι οι οποίοι διαιρούν, χωρίζουν τους Έλληνες» ανέφερε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως «Νέα Ελλάδα είναι εκείνοι οι οποίοι ξέρουν την αξία που αποκτούν οι Έλληνες όταν είναι ενωμένοι! Και Νέα Ελλάδα είναι αυτοί που φέρνουν επενδύσεις, για να δουλέψουν τα παιδιά μας, τα παιδιά σας. Όχι αυτοί που τις διώχνουν! Είναι αυτοί που δημιουργούν εισόδημα, πλούτο, θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για τον καθένα. Όχι αυτοί οι οποίοι μέλημά τους, στόχο τους, τρόπο πολιτικό, έχουν να κερδοσκοπούν πάνω στα δεινά του κόσμου.

Νέα Ελλάδα είναι αυτό το οποίο θέλουμε να οικοδομήσουμε, πέρα από τη μιζέρια, πέρα από την κρίση, πέρα από το διχασμό! Είναι Αξιοπρέπεια και Αξιοσύνη. Ανάπτυξη με Ανταγωνιστικότητα και Δικαιοσύνη. Αυτό είναι Νέα Ελλάδα!”.

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «ξεπεράσαμε πια τα πολύ δύσκολα. Ο δρόμος είναι ανηφορικός. Η γραμμή που τραβάμε είναι ευθεία γραμμή. Κι από δω και μπρος να ξέρετε έχουμε «μόνο πάνω» να πηγαίνουμε. Τελείωσε το «προς τα κάτω». Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι συγχωρείται ο οποιοσδήποτε εφησυχασμός. Ακόμα και ένα μικρό λάθος, μπορεί να μας γυρίσει πίσω στην κρίση. Γι’ αυτό και θα πρέπει να προχωρήσουμε σταθερά μπροστά! Με βήματα στέρεα, με πίστη στον εαυτό μας, με πίστη στις δυνατότητές μας».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις ανισότητες που εξακολουθούν να υπάρχουν σε βάρος των γυναικών και στην ανάγκη να εκλείψουν «γιατί δεν μπορεί να υπάρχει Ανάπτυξη, αν οι γυναίκες δεν συμμετέχουν πλήρως, αν δεν έχουν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν σε κάθε τομέα τα ταλέντα τους».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η Πολιτεία οφείλει, πέρα και πάνω από κόμματα, να τους δώσει την ευκαιρία, να είναι παραγωγικές μέσα στην οικονομία, την ώρα που ταυτόχρονα δημιουργούν οικογένεια. Ευκαιρίες να σπουδάσουν, ευκαιρίες να δουλέψουν, ευκαιρίες να κάνουν καριέρα και να διακριθούν σε όλες τις κλίμακες, ενώ ταυτόχρονα να είναι σύζυγοι. Και να καλλιεργεί η Πολιτεία τον απέραντο σεβασμό απέναντί τους. Κι αυτό λέω μάλιστα ότι πρέπει να το κάνει η Πολιτεία με μεγάλη αυστηρότητα. Κι όλα αυτά, όπως εσείς ξέρετε καλύτερα, δεν είναι ούτε απλά ούτε εύκολα. Γιατί σήμερα- να πούμε την αλήθεια- οι γυναίκες δεν έχουν ίδιες ευκαιρίες. Αμείβονται λιγότερο από τους άνδρες κι ας έχουν τα ίδια ακριβώς τυπικά προσόντα. Κι εδώ στην Ελλάδα, είμαστε παρ’ όλα αυτά- πρέπει να ξέρετε- πολύ κοντά στον Ευρωπαϊκό μέσον όρο. Αλλά πιστεύω ότι σε αυτό πρέπει να πάμε πέρα από τους “μέσους όρους”… Επίσης οι γυναίκες στην Ελλάδα εξελίσσονται πολύ δύσκολα σε διευθυντικές θέσεις. Και στο σημείο αυτό είμαστε ουσιαστικά κάτω από τον Ευρωπαϊκό μέσον όρο. Κι άρα ,απαιτείται εδώ να γίνει ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι υποψήφιοι που υποστηρίζονται από τη ΝΔ για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το δήμο της Λαμίας θα κερδίσουν τη μάχη των εκλογών, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λαμία.

Συγκεκριμένα ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «Θέλω, πρώτα απ’ όλα, να συγχαρώ τον υποψήφιο για Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος και νυν πετυχημένο Δήμαρχο Καρπενησίου τον Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος έχει καταθέσει ένα πρόγραμμα κοστολογημένο, ολοκληρωμένο, το οποίο αποδεικνύει ότι φροντίζει την Ανάπτυξη του τόπου. Κι είμαι βέβαιος ότι θα πετύχει, όπως έχει πετύχει, άλλωστε, στο να κάνει ένα συνδυασμό, ο οποίος ενώνει ολόκληρη την κοινωνία πέρα και πάνω από κόμματα, αν και ο ίδιος δεν έχει αρνηθεί την ιδεολογική του ταυτότητα.

Του εύχομαι καλή επιτυχία και είμαι σίγουρος πως θα πάει πολύ καλά, όπως είμαι βέβαιος ότι θα εκλεγεί, επίσης, Δήμαρχος και πάλι στη Λαμία ο Γιώργος Κοτρωνιάς, παλιός φίλος μου, με τον οποίο μας συνδέουν κοινοί αγώνες και στον οποίο εύχομαι να συνεχίσει, έμπειρoς πλέον, αυτή την σπουδαία εξέλιξη, που δίνει στην πόλη της Λαμίας και να του ευχηθώ κι εκείνου κάθε επιτυχία».

Δείτε τη φωτογραφία

Πηγή φωτογραφιών ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε ακόμα: ΒΙΝΤΕΟ-Στη Λαμία ο Σαμαράς

Διαβάστε ακόμα: Ασημακοπούλου Vs Σκουρλέτη στον Realfm 97,8

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ