Πέτσας στον Realfm 97,8: Καταδικαστέα η βία – Με πολιτική αφετηρία τα περιστατικά στη Νέα Σμύρνη

“Οποιαδήποτε μορφή βίας είναι καταδικαστέα, ιδίως όταν είναι υπέρμετρη βία από όργανα που είναι επιφορτισμένα με την τήρηση της τάξης. Επομένως καταδικάζουμε οποιαδήποτε υπέρμετρη βία και κινούμε άμεσα τις διαδικασίες διερεύνησης τέτοιων υποθέσεων, όπως έγινε στην περίπτωση του περιστατικού την Κυριακή, το οποίο είναι και αυτό καταδικαστέο” δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

“Αυτό που έχει σημασία είναι να δούμε τι γίνεται όταν τέτοιου είδους περιστατικά χρησιμοποιούνται ως μια αφορμή και πάνω σε ένα υπόβαθρο που έχει καλλιεργηθεί εδώ και αρκετές ημέρες, με κατευθείαν πολιτική αφετηρία και πολιτική στόχευση, φτάνουμε σε τρομακτικές για το κράτος δικαίου και της δημοκρατίας, σαν αυτές που είδαμε χθες” συμπλήρωσε.

“Ήταν μια δολοφονική απόπειρα εναντίον του αστυνομικού και θέλω να πω ότι είναι μια ευκαιρία όλες οι πολιτικές δυνάμεις, να έχουν μια ξεκάθαρη πολιτική τοποθέτηση και να κρατήσουν αποστάσεις από όλη αυτή την κατάσταση προκειμένου να επέλθει μία ηρεμία που είναι προς όφελος της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου” ανέφερε ο κ. Πέτσας.

“Μιλάω και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για άλλες δυνάμεις εντός και εκτός Βουλής. Θα ήθελα να αναφερθώ κυρίως στην αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν αρκούν αυτά που φαίνονται ή αυτά που λες ότι θα κάνεις, αλλά το τι τελικά κάνεις. Άρα εμπράκτως, έχε σημασία πώς καταδικάζει κανείς. Όταν η νεολαία σου καλεί σε διαδηλώσεις τι νόημα έχει ένα δελτίο Τύπου; Όταν οι βουλευτές σου πηγαίνουν έξω από το ΑΠΘ και πανηγυρίζουν μετά ότι κάτι έκαναν για να αποτρέψουν μια ενέργεια της αστυνομίας για θέματα που αφορούν καταλήψεις και τις εισόδους στον χώρο που δεν έχουν καμία σχέση με το Πανεπιστήμιο, τότε τι νόημα έχει ένα δελτίο Τύπου καταδικάζοντας στα λόγια τέτοιου είδους ενέργειες; Οι πράξεις έχουν σημασία” συμπλήρωσε.

“Οι συγκεντρώσεις με 2.000, 3.000, 6.000 κόσμο είναι εστίες υπερμετάδοσης, δεν χρειάζεται πολύ φιλοσοφία να το καταλάβουμε αυτό, ιδίως μάλιστα όταν είναι σε μια περιοχή όπως είναι η Αττική που έχει τα μισά κρούσματα από όσα καταγράφηκαν στην Επικράτεια. Οι εστίες υπερμετάδοσης πρέπει να ελεγχθούν άμεσα και έχει μεγάλη σημασία όλοι να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να λάβουν υπόψη και τις συνθήκες διεξάγεται οποιαδήποτε διαμαρτυρία ή αντίδραση σε κάποιο θέμα. Όσον αφορά το άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνικής δραστηριότητας με 3.200 κρούσματα που είδαμε χθες και με την πίεση που υπάρχει στο σύστημα υγείας, πρέπει να είμαστε πολύ επιφυκακτικοί και να περιμένουμε να δούμε πώς εξελιχθούν τα πράγματα τις επόμενες ημέρες” σχολίασε σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ