Πέτσας στον Realfm 97,8: Χρειάζεται ευρωπαϊκή συντονισμένη απάντηση για τις ανατιμήσεις στην ενέργεια

Συνέντευξη στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Mακρή παραχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος αναφέρθηκε στη μείωση του ΦΠΑ αλλά και την ακρίβεια.

“Δεν μπορώ να ανακοινώσω κάτι, είναι θέμα του οικονομικού επιτελείου και του Πρωθυπουργού” σχολίασε σχετικά με μια ενδεχόμενη μείωση του ΦΠΑ σε καταναλωτικά προϊόντα.

“Επειδή είναι παγκόσμιες οι κρίσεις, κάποια στιγμή έρχεται μια συντονισμένη απάντηση είτε παγκόσμια είτε ευρωπαϊκή. Αυτό είχε γίνει και την δεκαετία του 70 και το 1997 και μεταγενέστερες. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι όταν συγκληθούν τα ευρωπαϊκά όργανα να έχουμε μια ξεκάθαρη απάντηση που να δίνει λύση” ανέφερε.

“Τα πράγματα δεν είναι εύκολα όταν έχουμε τόσο μεγάλη ανατίμηση που προκαλείται από την ενέργεια. Και το βασικό ζητούμενο εδώ δεν είναι μόνο οι οφειλές στο δημόσιο είτε είναι εφορία είτε ασφαλιστικές εισφορές, έχει να κάνει με όλο το υπόλοιπο πλέγμα. Καθυστερήσεις στα ζητήματα του λογαριασμού ρεύματος, όλα αυτά συνυπολογίζονται για την παρέμβαση της κυβέρνησης. Δεν είναι εύκολη η κατάσταση. Χρειάζεται ευρωπαϊκή συντονισμένη απάντηση” περιέγραψε.

“Σε περιόδους κρίσεις υπάρχουν “γρατζουνιές” προς την οποιαδήποτε κυβέρνηση. Το σημαντικό είναι πώς αντιδρά και πώς τις επουλώνει. Οι πολίτες βλέπουν ότι σε όλα τα μεγάλα ζητήματα της χώρας έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη” απάντησε ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις.

“Πιστεύω ότι θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές και ότι θα είναι αυτοδύναμη η ΝΔ γιατί οι πολίτες ζητούν σταθερότητα. Το δίλημμα είναι μπροστά στα μάτια μας, σταθερότητα και μπροστά ή περιπέτειες και πίσω. Σε αυτές τις επιλογές οι πολίτες νομίζω δίνουν ξεκάθαρες εντολές” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ