Πέτσας: Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν συζητά αποστρατικοποίηση των νησιών

Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν συζητά την αποστρατικοποίηση των νησιών, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο Στέλιος Πέτσας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως στα Δωδεκάνησα δεν έχει κανένα λόγο η Τουρκία γιατί δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος ενώ ανέφερε πως θα κάνουμε τα πάντα για να διαφυλάξουμε την κυριαρχία της χώρας μας.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο συνάντησης Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε ότι ο Πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι για να υπάρξει επικοινωνία χρειάζεται εμπιστοσύνη και προετοιμασία. Αν υπάρξουν αυτά τα δύο δεν αποκλείεται κάποια συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών, τόνισε. Σε ό,τι αφορά την Κύπρο, είπε ότι η Αθήνα είναι συντονισμένη με τη Λευκωσία σε όλα τα θέματα.

Κορονοϊός

Η κυβέρνηση θα στηρίζει το εισόδημα όλων όσοι έχουν πληγεί από την πανδημία για όσο χρειαστεί, τόνισε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα δώσει μάχη για να μην ξεφύγει η κατάσταση και έκανε έκκληση στους πολίτες να στηρίζουν τα μέτρα.Σχετικά με τις καταλήψεις στα σχολεία, ο κ. Πέτσας εκτίμησε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει αποκλιμάκωση. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι πολιτικά υποκινούμενες, δήλωσε ότι υπήρξαν ξεκάθαρες τοποθετήσεις δημάρχων – με συγκεκριμένο πολίτικο προφίλ – υπέρ των καταλήψεων. Έχουμε πολλά πεδία διαφόρων, ας αφήσουμε τα σχολεία απέξω , ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ