Πέτσας στον Realfm 97,8: Αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια

“Αν βγάλει το κεφάλι της από την άμμο η αξιωματική αντιπολίτευση, τότε θα μπορέσει να δει ότι στον κόσμο υπάρχει μια έκρηξη των κρουσμάτων, ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας και σε επίπεδο κρουσμάτων και σε επίπεδο θανάτων και στην Ευρώπη και στην Ασία και στην Αμερική. Δεν είναι λοιπόν μόνο η περίπτωση της Ελλάδας. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή. Το κάνουμε σταδιακά από τον Αύγουστο και μετά προσθέτοντας μέτρα είτε οριζόντιου είτε τοπικού χαρακτήρα, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όπου χρειαστεί. Ο Πρωθυπουργός είπε χθες ότι είμαστε σε ένα χρήσιμο σημείο, ιδίως στην αρχή όπου θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι είναι απαραίτητο όλοι να τηρούμε τα μέτρα αυτοπροστασίας, όπως το πλύσιμο χεριών, αποστάσεις και μάσκα ώστε να μπορέσουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα, που είναι τα αυστηρά μέτρα που θα έχουν αντίκτυπο στην οικονομία” δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Όσον αφορά στα ΜΜΜ, από τα λεωφορεία που βρήκαμε προσθέσαμε 250 μέσα στους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης, προκειμένου να αυξηθούν τα δρομολόγια και να περιοριστεί ο χρόνος αναμονής. Επίσης προσθέτουμε πολλά λεωφορεία το επόμενο διάστημα τον Ιούλιο, αλλά επειδή ούτε αυτά είναι αρκετά για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση που υπάρχει του συγχρωτισμού τις ώρες αιχμής, θα βάλουμε εκατοντάδες λεωφορεία, δεν θα ήθελα να πω ακριβώς τον αριθμό, αναμένουμε τις ανακοινώσεις, από την Τετάρτη και μετά για να μπορέσουμε να έχουμε στις ώρες αιχμής περισσότερα δρομολόγια. Η συμφόρηση στα λεωφορεία δεν εμφανίζεται σε όλα τις γραμμές και όλες τις ώρες. Σε αυτές θα στοχεύσουμε” σημείωσε. “Δεν μπορούμε να κάνουμε θαύματα, αλλά κάνουμε ό,τι μπορούμε” συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τις καταλήψεις στα σχολεία απάντησε ότι “ενώ φοβόμασταν ότι θα κλείσουν από τον κορονοϊό, τελικά κλείνουν από τις καταλήψεις. Καταλήψεις 4-5 ατόμων, λίγοι που στερούν το δικαίωμα στη μάθηση στους πολλούς. Εμείς κάνουμε μια τελευταία έκκληση αυτές τις ημέρες σε αυτούς που έχουν προβεί σε αυτές τις καταλήψεις, που είναι πολλές δυστυχώς και έχουν αυξηθεί, να σταματήσουν αυτή την πρακτική, προκειμένου να έχουμε μια ομαλοποίηση τις τελευταίες ημέρες. Προσδοκούμε ότι θα την έχουμε αυτή την ομαλοποίηση. Για τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη και ανά τμήμα, ακόμα και στο σχολείο που είχαμε το ατύχημα άκουσα την διευθύντρια να λέει ότι οι περισσότερες τάξεις είναι των 17-20 μαθητών. Υπήρχαν μόνο δύο τμήματα με 24-25 μαθητές”.

Σχετικά με το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών σχολίασε “σε ποιον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσω; Του Σεπτεμβρίου ή του Μαρτίου; Θυμίζω ότι στο τέλος Μαρτίου έβγαινε συνεχώς ο κ. Πολάκης και έλεγε ότι πρέπει να επιτάξουμε όλες τις ιδιωτικές ΜΕΘ. Θα έπρεπε να πληρώνουμε δηλαδή ενώ δεν τις χρειαζόμασταν, 1.600 ευρώ την ημέρα, τουλάχιστον για τις πρώτες ημέρες γιατί αυτός είναι ο κανονισμός των νοσηλίων, χωρίς να τις χρειαζόμαστε να είναι κενές. Θα έπρεπε να είχαμε δώσει όλους αυτούς τους μήνες εκατομμύρια ευρώ των Ελλήνων φορολογουμένων χωρίς να τα χρειάζεται κανείς. Αντίθετα τι κάνουμε; Έχουμε μια συνεργασία, ένα πλαίσιο με τον ιδιωτικό τομέα, πιστεύουμε στις συμπρώξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, όπου αυτές είναι εφικτές και αμοιβαία επωφελείς και τέτοια είναι αυτή η περίπτωση, ώστε όταν έχουμε αναγκή να κρατήσουμε κάποιες ΜΕΘ μόνο για COVID, να μπορούμε να πηγαίνουμε ένα άλλο περιστατικό το οποίο δεν είναι βαρύ, ή είναι προγραμματισμένο ή κάτι άλλο σε μια ιδιωτική κλίνη. Πού είναι το πρόβλημα; Δεν θα πρέπει να πληρωθεί αυτός που παρέχει αυτή την υπηρεσία; Με ποιο ποσό; Με αυτό που αποφασίζεται με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Μια κλίνη ΜΕΘ έχει γιατρό, νοσηλευτικό προσωπικό και εξοπλισμό. Προστατεύουμε τα χρήματα των φορολογουμένων, αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ θα είχαμε πετάξει πολλές δεκάδες εκατομμύρια στο πηγάδι χωρίς πάτο και επίσης κάνουμε αυτό που χρειάζεται ώστε πάντα όποιος έχει ανάγκη νοσηλείας, να την βρει, είτε για κορονοϊό ή άλλο οποιοδήποτε θέμα”.

“Όλοι μας στην κυβέρνηση με το παράδειγμά μας, είμαστε άνθρωποι που πρέπει να προσέχουμε τη συμπεριφορά μας για να ζητούμε από τους πολίτες να ακολουθούν τις συστάσεις των ειδικών. Όλοι όμως είναι άνθρωποι, μπορεί κάποια στιγμή να κάνουν κάτι το οποίο να ξεφεύγει από τον κανόνα. Σημασία όμως έχει να αναγνωρίζεται αυτό, να μην επαναλαμβάνεται, ώστε να μην διασπάται το κεντρικό μήνυμα” σημείωσε σχετικά με τους υπουργούς που σχολιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Σχετικά με την αποστρατικοποίηση των νησιών που φέρεται να ζητεί η Άγκυρα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε ότι ποτέ δεν θα μπει στις συζητήσεις “ποτέ και δεν έχει τεθεί ποτέ τέτοιο θέμα και ούτε πρόκειται να τεθεί. Και όσον αφορά τα βασικά επιχειρήματα για την στρατικοποίηση των νησιών, είναι απλά διαχρονικά αποτυπωμένα από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις χωρίς καμία αμφισβήτηση”. Ενώ για την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου της Τουρκίας υπογράμμισε ότι “δεν μας έχει τεθεί ποτέ, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό. Νομίζω είναι ξεκάθαρο”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ