Πέτσας: Χρειάζεται συνέχεια και συνέπεια από την Τουρκία – Έτοιμος πλέον ο κατάλογος κυρώσεων

Ως ένα θετικό βήμα, χαρακτήρισε εκ νέου ο Στέλιος Πέτσας τη συμφωνία για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, επαναλαμβάνοντας τα όσα ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός στη τηλεδιάσκεψη του ΕΛΚ, ότι χρειάζεται βέβαια “συνέχεια και συνέπεια από την τουρκική πλευρά”.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, “η συμφωνία αποδεικνύει ότι η προσέγγιση της Κυβέρνησης σε επιχειρησιακό και διπλωματικό επίπεδο απέδωσε. Γιατί: Από την πρώτη στιγμή η Κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι είναι έτοιμη για διάλογο, όχι, όμως, υπό καθεστώς απειλών και εκβιασμών. Διευκρίνισε ότι αντικείμενο των διερευνητικών επαφών είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ”.

Σημείωσε, στη συνέχεια πως η χώρα μας προσέρχεται στις διερευνητικές επαφές, ενώ έχει ήδη υπογράψει τις διεθνώς νόμιμες συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο, όπου επιβεβαιώνεται το δικαίωμα των νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. “Ο πρωθυπουργός σε όλες τις διεθνείς επαφές του ανέδειξε την ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος που αγγίζει ζωτικά ευρωπαϊκά συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο”, συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας για να καταλήξει ότι “υπάρχει πλέον ένας έτοιμος κατάλογος κυρώσεων σε περίπτωση που η Τουρκία επιμείνει σε μονομερείς ενέργειες”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ