Πέτσας: Δεν είμαστε κοντά σε lockdown στην Αττική – BINTEO

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας διέψευσε τα σενάρια για την επιβολή ενός άμεσου lockdown στην Αττική.

“Στην Αττική βλέπουμε μια αύξηση κρουσμάτων όμως δεν είναι εκθετική όπως ήταν στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες. Δεν είμαστε κοντά σε lockdown στην Αττική” είπε ο κ. Πέτσας, μιλώντας στο OPEN.

Ερωτηθείς για το πότε θα αποφασιστεί ή όχι lockdown στην Αττική, είπε: “Τα μέτρα που έχουμε πάρει είναι για να μπορέσουμε τιθασεύσουμε αυτό το δεύτερο μεγάλο κύμα του κορονοϊού ώστε να είναι πιο αισιόδοξος ο Δεκέμβριος γιατί θέλουμε να κινηθεί και η αγορά. Επομένως, γι’ αυτό παίρνουμε τα μέτρα πιο γρήγορα από άλλες χώρες τις Ευρώπης και πιο αυστηρά προκειμένου να φέρουμε γρήγορα προς τα κάτω την επιδημιολογική καμπύλη. Αυτή είναι η μάχη που θα δώσουμε την επόμενη εβδομάδα και θα αξιολογούμε συνεχώς την κατάσταση”.

Για την απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό

“Το θέμα των μετακινήσεων μεταξύ νομών είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει εδώ και πολλές εβδομάδες και τους ειδικούς και την κυβέρνηση. Αυτό θα το βλέπουμε πώς πηγαίνει κάθε μέρα. Αυτό που έχει σημασία είναι πώς θα αποδώσουν τα μέτρα τα οποία πήραμε. Φαίνεται στην Κοζάνη και την Καστοριά να αποδίδουν, στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες θέλουμε λίγες ημέρες να το δούμε. Ελπίζω να αποδώσουν και εκεί προκειμένου να αποφύγουν τα χειρότερα. Εάν χρειαστεί ένα από τα μέτρα που θα πάρουμε να είναι η απαγόρευση των μετακινήσεων, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε αν οι ειδικοί το εισηγηθούν”, τόνισε ο κ. Πέτσας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ