Πετρόπουλος: Έρχεται νομοσχέδιο για τις συντάξεις χηρείας και τις διπλές εισφορές

Τα προβλήματα και τις εκκρεμότητες που προέκυψαν σε βάρος των ασφαλισμένων για ζητήματα όπως οι συντάξεις χηρείας, η καταβολή διπλών ασφαλιστικών εισφορών κ.α., θέλει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση.

Ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος προανήγγειλε μάλιστα νέα νομοθετική πρωτοβουλία στα πλαίσια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την προστασία των εργαζομένων στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Το θέμα της απαίτησης εκ μέρους του Δημοσίου, να καταβληθεί διπλή αναδρομική εισφορά από τους δημοσιογράφους οι οποίοι ήταν ασφαλισμένοι ως μισθωτοί και έκοβαν δελτίο παροχής υπηρεσιών για δευτερεύουσες εργασίες, έτσι ώστε να είναι νόμιμοι, έθιξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος ζήτησε άμεση ρύθμιση «αλλιώς εξοντώνεται ένας ολόκληρος κλάδος».

«Σε όλη τη δεκαετία του 1990 και στη δεκαετία του 2000 υπήρχε μια ασάφεια εκεί. Σύμφωνα με τον νόμο Σιούφα, κάθε ασφαλισμένος είχε δικαίωμα να διαλέξει το κύριο ταμείο ασφάλισης και να μην έχει δύο πλήρεις εισφορές να πληρώνει σε δύο ταμεία. Αυτό έγινε κατ’ εξακολούθηση, όμως τώρα, μετά από 15 με 20 χρόνια, οι ασφαλισμένοι προ τού 1993 πάνε να κάνουν ασφαλιστική εκκαθάριση και ο νυν ΟΑΕΕ, πρώην ΤΕΒΕ, τους ζητάει εισφορές σε βάθος δεκαετίας και δεκαπενταετίας.Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ