Πέθανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σκουλάς

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 89 ετών ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σκουλάς. Το τελευταίο διάστημα, μετά και την περιπέτεια που πέρασε με τον κορονοϊό αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα και όπως επιβεβαίωσε στο Cretalive ο δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης υπέκυψε τις πρωινές ώρες.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η οικογένειά του με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Σήμερα το πρωί ο λατρεμένος μας σύζυγος, πατέρας, παππούς και προπάππος, Νίκος Ε. Σκουλάς, έφυγε από τη ζωή, ήρεμα, στο σπίτι του, με την οικογένειά του στο πλευρό του. Το κενό που αφήνει η απώλεια του δεν αναπληρώνεται. Θα τον αποχαιρετήσουμε τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στο Νέο Κοιμητήριο ‘Ανω Γλυφάδας στις 12.00 μ.μ.».

Ο Νίκος Σκουλάς γεννήθηκε το 1935 στα Ανώγεια της Κρήτης και αδελφός του ήταν ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Γενικός Γραμματέας Υπουργείων, Θανάσης Σκουλάς. Σπούδασε οικονομικά και marketing στο Τορόντο του Καναδά. Κατά την διάρκεια της δικτατορίας συνδέθηκε φιλικά με τον Ανδρέα Παπανδρέου ως στέλεχος του ΠΑΚ στον Καναδά και ήταν ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ).

Διετέλεσε Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) από το 1981 έως το 1985, Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας (1987-1988), Υπουργός Αναπληρωτής Εθνικής Οικονομίας (1988-1989) και Υπουργός Τουρισμού (1989).

Ο Νίκος Σκουλάς υπήρξε ο πρώτος Γενικός Διευθυντής του πρώτου ιδιωτικού σταθμού τηλεόρασης MEGA Channel, ενώ επί σειρά ετών ήταν πρόεδρος του «Minoan International College». Έχει συγγράψει πολυάριθμα άρθρα, εγχειρίδια και βιβλία στους τομείς διοίκησης επιχειρήσεων, τουρισμού και διακίνησης τροφίμων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ