Περιπέτεια για τον βουλευτή Γιώργο Αμανατίδη: Υποβλήθηκε σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς εξαιτίας… ενός σάντουιτς

Σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του εξαιτίας ενός σάντουιτς είχε πριν από μερικές ημέρες ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αμανατίδης.

“Προκειμένου να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις στο ελληνικό Κοινοβούλιο έφαγα κάποια στιγμή το σάντουιτς το βράδυ παρουσιάστηκαν συμπτώματα δηλητηρίασης. Την επόμενη μέρα έκανε και ένα τεστ covid γιατί τα συμπτώματα έμοιαζαν, δεν ήταν covid. Ανέβηκα μετά στην Κοζάνη για Σαββατοκύριακο. Άρχισε ένας πυρετός μεταξύ 37,5 – 38. Ξεκίνησα τις αιματολογικές εξετάσεις. Η εξετάσεις έδειχναν στοιχεία τα οποία ήταν πολύ παράξενα. Αυτό σήμαινε ότι υπάρχει μία φλεγμονή. Προσπαθήσαμε με τις εξετάσεις να αποδείξουμε εάν είναι σαλμονέλα ή κάτι άλλο. Έφτασα σε σημείο να παρακαλάω να είναι κάποιο από αυτά”, είπε ο κ. Αμανατίδης μιλώντας στο ΟΡΕΝ.

“Οι μέρες περνούσαν. Τελικά ήταν ένας εντερόκοκκος, ο οποίος μέσα από τη φλεγμονή, από τη δηλητηρίαση δηλαδή μέσω του εντέρου μπήκε στο αίμα και από εκεί στην καρδιά. Όλο αυτό το διάστημα που εγώ προσπαθούσα να δω τι είναι μάλλον υπήρχε μία διαδικασία βλάβης στην καρδιά και όταν τελευταία στιγμή ο πνευμονολόγος με διέταξε σχεδόν να φύγω στη Θεσσαλονίκη η διαπίστωση εκεί ήταν ότι είναι ενδοκαρδίτιδα και πως έχει ήδη κάνει βλάβη σημαντική στη βαλβίδα η οποία θα πρέπει να αντικατασταθεί”, σημείωσε ο βουλευτής.

Όπως του είπαν οι γιατροί αυτό προήλθε από μία μόλυνση του εντέρου και μέσω της φλεγμονής πήγε στην καρδιά. “Δυστυχώς ήταν πράγματα που εγώ για πρώτη φορά τα άκουγα. Υποβλήθηκα σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς. Όλα πήγαν καλά”, είπε. Και έτσι ο κ. Αμανατίδης έφτασε να υποβληθεί σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ