Παύλος Πολάκης: “Τίποτα δεν θα ξεχαστεί” – Η ανάρτηση μετά τη διεύρυνση των κριτηρίων για τη χορήγηση μονοκλωνικών

Για δικαίωση κάνει λόγο ο Παύλος Πολάκης, με αφορμή τη διεύρυνση των κριτηρίων χορήγησης των μονοκλωνικών αντισωμάτων που αποφάσισε η επιτροπή των ειδικών με στόχο να τα λάβουν όσο περισσότεροι ασθενείς γίνεται.

“Ναι είναι δικαίωση.  Η κυρία Γκάγκα, ανακοίνωσε διεύρυνση των κριτηρίων για τη χορήγηση μονοκλωνικών.
Εγώ δεν θα πω τίποτα. Τα λέει ο κόσμος στα σχόλια κάτω από την ανάρτηση της κυρίας υφυπουργού….
Υγ1.Κρίμα και ντροπή για αυτούς που χάθηκαν. Τίποτα δεν θα ξεχαστεί!
Υγ2. Έμαθα πως και ο ασθενής από τα Χανιά, που φώναξα χθες, θα πάρει τα μονοκλωνικά
Ας είναι αυτοί οι δυο ασθενείς (της Τήλου και των Χανίων ) η αρχή για να σωθούν πολλοί από δω και μπρος!” έγραψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα έδωσε σχετικές διευκρινίσεις για τα μονοκλωνικά αντισώματα, με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα.

Όπως ανέφερε χορηγούνται τόσο σε νοσηλευόμενους όσο και μη νοσηλευόμενους ασθενείς με ήπια-μέτρια νόσο. «Για τους συναδέλφους μου γιατρούς που θέλουν να συνταγογραφήσουν μονοκλωνικά αντισώματα για ασθενείς με covid-19: Τα κριτήρια έχουν διευρυνθεί από την επιτροπή και χορηγούνται τόσο σε νοσηλευόμενους όσο και μη νοσηλευόμενους ασθενείς με ήπια-μέτρια νόσο. Απαραίτητη προϋπόθεση για την συνταγογράφηση είναι να υπάρχει αναρτημένο το μοριακό τεστ στο μητρώο covid» σημειώνει η κ. Γκάγκα.

Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση για τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων σε ασθενείς με COVID-19 υποβάλλεται από κάθε γιατρό, ανεξαρτήτως ειδικότητας, ιδιώτη ή του ΕΣΥ, μέσα από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

Η αξιολόγηση των αιτήσεων γίνεται από επιτροπή μέσα σε διάστημα λίγων ωρών και σε περίπτωση έγκρισης οι ασθενείς ενημερώνονται από το νοσοκομείο υποδοχής και προσέρχονται σε προκαθορισμένο ραντεβού.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ