Παύλος Πολάκης: H ανάρτησή του μετά την ανακοίνωση της Εισαγγελίας

Την ανακοίνωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας που κάνει λόγο για εκ παραδρομής κλήση σε ανωμοτί κατάθεση, σχολίασε ο Παύλος Πολάκης. Σε νέα ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρει ότι “δεν ήταν εκ παραδρομής” η κλήτευσή του και την ερμηνεύει ως “πρόβα του παρακράτους”, ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι θα δώσει συνέχεια στο θέμα.

“Όχι Κύριοι.  Δεν ήταν εκ παραδρομής! Πρόβα του παρακράτους που στήνει ο Μητσοτάκης είναι! Αλλά δεν μασάμε ..Και θα πέσετε σύντομα, γιατί είναι πλέον θέμα Δημοκρατίας και στοιχειωδών λαϊκών ελευθεριών!!
ΥΓ .Να τιμωρηθεί ο Εισαγγελέας και οι υπάλληλοι που υπέγραψαν την κλήση ,αφού δημοσιοποιηθούν τα ονόματα τους !! Περιμένω…” , έγραψε ο Παύλος Πολάκης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας γνωστοποίησε ότι τον καλούν σε ανωμοτί κατάθεση έπειτα από μήνυση που υπέβαλε ο Μένιος Φουρθιώτης για «εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση μέσω Διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση».

 

Η ανακοίνωση της Εισαγγελίας για τον Παύλο Πολάκη

Λάθος εκ παραδρομής χαρακτηρίζεται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η κλήση σε ανωμοτί κατάθεση στον Παύλο Πολάκη, έπειτα από τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο Μένιος Φουρθιώτης.

Σχετικά με την πορεία της ποινικής δικογραφίας που σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατόπιν εγκλήσεως του ιδιώτη Μαίνανδρου Γεωργίου Φουρθιώτη κατά του βουλευτή Χανίων Παύλου Πουλάκη, η Εισαγγελία αναφέρει τα εξής:

“Επ’ αυτής παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Μεταξύ των άλλων ανακριτικών πράξεων ζητήθηκε με τη σχετική εισαγγελική παραγγελία η παροχή ανωμοτί εξηγήσεων από τον εγκαλούμενο βουλευτή. Τούτο συνέβη εκ προφανούς παραδρομής ενόψει των διατάξεων του άρθρου 83 του Κανονισμού της Βουλής και 62 του Συντάγματος. Ως εκ τούτου το συγκεκριμένο σκέλος της εν λόγω παραγγελίας ήδη ανακλήθηκε χωρίς να λάβει χώρα καμία δικονομική ενέργεια σε βάρος του ως άνω βουλευτή”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ