Πατούλης για Ηλία Μίχο: Εάν γνώριζα κάτι, θα ήμουν ο πρώτος που θα το είχα καταγγείλει

«Εάν ήξερα την δράση του, θα τον είχα καταγγείλει πρώτος εγώ» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, αναφερόμενος στην υπόθεση του βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό.

Μιλώντας στην εκπομπή «Tlive», ο κ. Πατούλης ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία σχέση με τον 53χρονο βασικό κατηγορούμενο, Ηλία Μίχο. «Για να ξεκαθαρίσω και να μην δημιουργούνται παρανοήσεις, πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι με τον άνθρωπο αυτόν δεν με συνδέει τίποτε άλλο πέραν κάποιων κοινών μας παρουσιών σε εκδηλώσεις. Προφανώς εάν ήξερα την δράση του θα τον είχαν καταγγείλει εγώ πρώτος» τόνισε αρχικά ο Γιώργος Πατούλης.

Και συνέχισε: «Θέλω με κατηγορηματικό τρόπο να πω ότι καταδικάζουμε απερίφραστα την επαίσχυντη αυτή εγκληματική δράση του συγκεκριμένου παιδεραστή και να πω ότι μέσα σε όλες αυτές τις συναντήσεις με αυτόν τον πολίτη, έγιναν, επειδή ήταν επίτροπος στην εκκλησία. Είχε πλησιάσει πολλούς πολιτικούς. Εγώ εκείνη την περίοδο γυρνούσα από γειτονιά σε γειτονιά, είχα πάρα πολλές συναντήσεις με κόσμο και μου προτάθηκε να γίνει συνάντηση στο εν λόγω σπίτι του πολίτη και πλέον παιδεραστή. Είχα φωτογραφηθεί μαζί του, όπως έκαναν και άλλες 70 οικογένειες. Κανείς δεν γνώριζε τίποτα εκείνη την περίοδο για την δράση του».

Για τις φωτογραφίσεις μαζί του ο Περιφερειάρχης Αττικής ανέφερε πως: «Θέλω να πω ότι ως άνθρωπος έχω μία οικειότητα και δεν είμαι απόμακρος με τους πολίτες. Το ίδιο έχει συμβεί και με τον συγκεκριμένο. Κανείς δεν γνώριζε τα φρικιαστικά για τα οποία κατηγορείται, οπότε ούτε εγώ θα μπορούσα να ξέρω. Σε όλη μου την πολιτική μου διαδρομή έχω πάει σε εκατοντάδες σπίτια, δεν ζήτησα ποτέ το ποινικό μητρώο».

Για τα μηνύματα που δέχτηκε από τον Ηλία Μίχο πριν συλληφθεί, στα οποία δεν απάντησε, ο κ. Πατούλης ξεκαθάρισε: «Κάθε μέρα δέχομαι εκατοντάδες μηνύματα. Η μισή Ελλάδα έχει το κινητό μου, προσπαθούμε να διεκπεραιώσουμε ζητήματα και προβλήματα. Υπήρξαν κάποια μηνύματα που μετά τα είδα, δεν είχα απαντήσει, καθώς δεν είχα κάτι άλλο να πω με τον κύριο αυτό. Δύο μέρες μετά βγάλαμε σχετική ανακοίνωση. Καμία ανοχή στην παιδεραστία».

«Προφανώς και δεν γνώριζα τίποτα. Εάν γνώριζα κάτι θα ήμουν ο πρώτος που θα είχα καταγγείλει το γεγονός. Εάν γνώριζα την δράση του Μίχου και κάθε “Μίχου”, θα ήμουνα εκείνος που ως πέλεκυς θα έπεφτα μέσα από τις ανεξάρτητες αρχές της Δικαιοσύνης ή της Αστυνομίας » κατέληξε ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ