ΠΑΣΟΚ: Αποστάσεις της Χαριλάου Τρικούπη από τις δηλώσεις Παρασκευαΐδη για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Αποδοκίμασε η Χαριλάου Τρικούπη τις δηλώσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Σε άτυπη ενημέρωση, στελέχη της Χαριλάου Tρικούπη, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σημείωσαν: «Οι απόψεις του κ. Παρασκευαΐδη, όπως εκφράστηκαν σε συνέντευξή του, δεν απηχούν σε καμία περίπτωση τις θέσεις του κόμματος».

Τα ίδια στελέχη, παράλληλα, αφήνουν αιχμές κατά του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος αποδοκίμασε τις δηλώσεις Παρασκευαΐδη. «Ας μην σπεύδει, όμως, να κάνει τον τιμητή ο μέχρι πρότινος αρνητής του Ολοκαυτώματος, Άδωνις Γεωργιάδης. Ας δουν στην κυβέρνηση τα του οίκου τους και τις αντιρρήσεις που εκφράζουν δεκάδες βουλευτές και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς».

Οι δηλώσεις Γεωργιάδη

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει: «Θεωρώ εξαιρετικά ομοφοβική και απαράδεκτη τη δήλωση που έκανε χθες ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ στην ΕΡΤ ότι αν μεγαλώνουν αυτοί παιδιά θα τα κάνουν ομοφυλόφιλους. Είναι σαν να λέμε ότι θα κάνουν κάτι κακό οι άνθρωποι στα παιδιά που θα πάρουν. Αυτό είναι απαράδεκτο, σφόδρα ομοφοβικό. Και περίμενα το ΠΑΣΟΚ το ίδιο σήμερα να το έχει καταδικάσει ως δήλωση. Παιδιά μπορούν να γίνουν ετεροφυλόφιλα από ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων, όπως παιδιά ομοφυλόφιλα από ζευγάρι ετεροφυλόφιλων. Αυτές οι απόψεις είναι και αντιεπιστημονικές, αντιαισθητικές και ομοφοβικές».

Οι δηλώσεις  Παρασκευαΐδη

Την περασμένη Παρασκευή, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι «επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν ασχολούμενοι τώρα με το πώς θα μάθουν τα παιδιά το νέο πρότυπο των δύο μπαμπάδων ή δύο μαμάδων».
Συνεχίζοντας, υποστήριξε ότι «η υπογεννητικότητα, που απειλεί μακροπρόθεσμα την επιβίωση του έθνους, δεν λύνεται με γάμους ομοφυλόφιλων, αλλά με γάμους νέων ετερόφυλων ζευγαριών που θα τεκνοποιούν», ενώ κατέληξε επισημαίνοντας ότι «η ευγενής και κατά τα άλλα συμπαθής κοινωνική ομάδα των ομοφυλόφιλων έχει γίνει πολυπληθής στις παρυφές και στο περιβάλλον της Ν.Δ. και εν γένει στο πολιτικό σύστημα».

Τα άλλα «πράσινα» στελέχη με αντιρρήσεις

Καθώς πλην του κ. Παρασκευαΐδη, και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, όπως ο Σταύρος Μιχαηλίδης, η Ευαγγελία Λιακούλη, ο Μανώλης Χνάρης, η Ελένη Βατσινά και άλλοι, οι σημερινές αποστάσεις που πήρε σήμερα η Χαριλάου Τρικούπη, εκτιμάται ότι είναι  «σήμα» προς όλους τους βουλευτές του «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» να καταθέσουν τις απόψεις τους για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, στην ειδική συνεδρίαση που θα γίνει τις επόμενες μέρες.

Οι δηλώσεις Ανδρουλάκη στον ΑΝΤ1

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια είπε «επί της αρχής είμαστε θετικοί. Μπορώ να ψηφίσω ένα νομοσχέδιο που ακόμα δεν έχει κατατεθεί;» Το ΠΑΣΟΚ θα έχει μία στάση ευθύνης, είπε ο κ. Ανδρουλάκης και ξεκαθάρισε πως «εμείς δεν βάζουμε κομματική πειθαρχία».

«Η θέση μας είναι εδώ και χρόνια στο πρόγραμμα μας, είμαστε υπέρ της νομοθέτησης του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίσαμε όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το σύμφωνο συμβίωσης. Ποιος μιλάει τώρα; Η Νέα Δημοκρατία που ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης 19 από τους 75 βουλευτές; Στο τέλος θα ξεχάσουμε αυτά που έγιναν πριν από μερικά χρόνια».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ