Παρέμβαση Κουρουμπλή μέσω του Realfm 97,8 για την απεργία της ΠΝΟ

«Καλώ την ΠΝΟ να έρθει στο γραφείο μου για να συζητήσουμε ακόμα και τώρα», δήλωσε στον Real Fm 97,8 o υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι η απεργία δεν έχει νόημα τονίζοντας ότι δεν υπάρχει θέμα στο φορολογικό των ναυτικών και υποστήριξε ότι «όποια θέματα έχουν οι ναυτικοί και δεν είναι στην αρμοδιότητα μου, θα παίρνω πρωτοβουλίες γιατί πραγματικά πρέπει να εξαντλήσουμε όποιες δυνατότητες έχουμε για να στηρίξουμε τους ναυτικούς μας».

Για το θέμα της απεργίας της ΠΝΟ, ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε συγκεκριμένα:

«Το πρώτο που πρέπει να πω ότι με πρωτοβουλία του Υπουργείου και με συμβολή και του υπουργείου Μεταφορών και του Παιδείας, σήμερα έγινε μία αερογέφυρα και φέραμε στην Αθήνα πάνω από 2.000 παιδιά από την Κρήτη. Αν ήμασταν άνθρωποι που θέλαμε να δημιουργήσουμε ένταση στην ΠΝΟ θα αφήναμε τα πράγματα στην τύχη τους. Άρα δεν έχουμε τέτοια πρόθεση.

Δεύτερον, είναι ότι αν διαβάσετε στις 29 Νοεμβρίου την ανακοίνωση της ΠΝΟ γράφει ότι ο φόβος που έχει, είναι από κάποια πληροφορία που διέρρευσε ότι το καθεστώς φορολόγησης των ναυτικών που είναι 10% για τα κατώτερα πληρώματα και 15% για τα υψηλότερα θα φθάσει μέχρι και 45%. Εμείς αυτό αμέσως το αποκρούσαμε από οπουδήποτε και αν προερχόταν.

Αν διαβάσετε τις ανακοινώσεις μου είναι κατηγορηματική η δέσμευση μου. Θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί τους, τους είπα ότι το θέμα θα κλείσει οριστικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης. Διότι δεν ξέρουμε αν οι θεσμοί το επαναφέρουν. Τους δηλώνω ότι σε ό,τι αφορά την εξομοίωση, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει, αλλά και τώρα μπορώ να πω δημόσια ότι ούτε για το 3% υφίσταται θέμα. Τι άλλο να πω;

Σήμερα βγήκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και έκανε την ίδια δήλωση μαζί μου. Ως εκ τούτου, δεν υφίσταται θέμα για την απεργία. Και το λέω κατηγορηματικά. Βεβαίως υπάρχουν άλλα θέματα για τους ναυτικούς. Και τους έχω πει ότι για όλα τα θέματα, καθένα ξεχωριστά, θα τα συζητάμε εδώ στο υπουργείο. Την ερχόμενη Τετάρτη θα είναι εδώ ο κ. Πετρόπουλος. Θα συζητήσουμε ασφαλιστικά. Ότι θέματα έχουν και δεν είναι στην αρμοδιότητα μου, θα παίρνω πρωτοβουλίες γιατί πραγματικά πρέπει να εξαντλήσουμε όποιες δυνατότητες έχουμε για να στηρίξουμε τους ναυτικούς μας.

Αλλά όχι λόγω κάποιων πληροφοριών να υπάρχει αυτή η κατάσταση στη χώρα».

Όσο για το μήνυμα που θέλει να στείλει στην ΠΝΟ, είπε: «Ζητώ να συνεχιστεί ο διάλογος. Σήμερα το πρωί τους είχα ζητήσει να έρθουν να συζητήσουμε, αλλά δεν ήρθαν. Ναι, τους καλώ ξανά στο γραφείο ακόμα και τώρα».

 

 

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Κουρουμπλής: Η ΠΝΟ να επανεκτιμήσει τη στάση της

Αισιόδοξος για λήξη της απεργίας της ΠΝΟ ο Κουρουμπλής

Κουρουμπλής: Δεν υπάρχει θέμα αλλαγής του καθεστώτος φορολογίας των ναυτικών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ