Παραβάσεις από τουρκικά μεταγωγικά κι ελικόπτερα στο Αιγαίο

Μετά από πάρα πολλούς μήνες οι Τούρκοι μας έδωσαν σήμερα στο Αιγαίο μια γεύση από τα παλιά, προχωρώντας σε μπαράζ παραβάσεων στο Αιγαίο.

Παναγιωτόπουλος: «100.000.000 ευρώ ετησίως μας στοίχιζε η ένταση με τους Τούρκους στο Αιγαίο»

του Χρήστου Μαζανίτη

Στο πλαίσιο της αεροναυτικής άσκησης “Θαλασσόλυκος” των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, που ολοκληρώνεται την Παρασκευή, σήμερα – από το πρωί ως το απόγευμα σημειώθηκαν 11 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας από 2 CN-235 και 14 ελικόπτερα (4 από τα CN-235, 7 από τα Ε/Π) στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροπλάνα κι ελικόπτερα πέταξαν σε διεθνή εναέριο χώρο, εντός ελληνικού FIR, χωρίς να έχουν υποβάλει σχέδια πτήσης.

Το σύνολο των αεροπλάνων κι ελικοπτέρων αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ