«Παράθυρο» Βορίδη για πρόσθετα μέτρα στους αγρότες: «Θα δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε» δήλωσε στον Realfm 97,8

«Παράθυρο» για πρόσθετα μέτρα για τους αγρότες άνοιξε ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα.

Όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας, «ο πρωθυπουργός θέλει και διατηρεί ανοιχτό τον διάλογο. Ο αρμόδιος υπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης είναι σε συνεχή διάλογο. Αυτό που έχουμε πει είναι ότι προϋπόθεση του διαλόγου είναι να παραμένουν ανοιχτοί οι δρόμοι».

Ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι «εμείς ακούμε τα αιτήματα, έχουμε λάβει και μια επιστολή, ξέρω ότι υπάρχει και μια επικοινωνία. Είναι  ένα ζήτημα που θα δούμε τις επόμενες ημέρες, δουλεύουμε πάνω στα αιτήματα που έχουν διατυπωθεί και θα δούμε το πλαίσιο στο οποίο μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο από αυτά που έχει πει ο πρωθυπουργός».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η αλήθεια είναι πως ο δημοσιονομικός χώρος είναι εξαιρετικά περιορισμένος. Έχουμε έναν προϋπολογισμό που πρέπει να στηρίζουμε. Είμαστε αφοσιωμένοι στην έννοια της δημοσιονομικής πειθαρχίας από την άλλη επειδή οι αγρότες μας είναι προτεραιότητά μας, θα εξαντλήσουμε κάθε δημοσιονομική δυνατότητα. Δεν έχουμε όμως, μεγάλα δημοσιονομικά περιθώρια. Θα δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε και θα διατυπώσουμε μία πρόταση που θα έχει διάφορα μέρη».

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, «στην κυβέρνηση έχουμε μια σταθερή θέση. Το αίτημα για επαναδιαπραγμάτευση της ΚΑΠ παρόλο που έχει την πολυπλοκότητά του και τη συνθετότητά του έχει ανοίξει λόγω των συνθηκών που υπάρχουν και ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος να την ανοίξει αυτή τη συζήτηση».

Επανέλαβε δε ότι «ο πρωθυπουργός είναι ανοιχτός σε διάλογο όπως και το σύνολο της κυβέρνησης για μόνιμο διάλογο με τους αγρότες», ενώ επιβεβαίωσε ότι «έχει ζητηθεί η συνάντηση με τον πρωθυπουργό από τους αγρότες».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ