«Παράθυρο» για την προσωπική διαφορά – Τι είπε ο Οικονόμου στον Realfm 97,8 για τους συνταξιούχους

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8

«Πρόκειται για μια πληθυσμιακή ομάδα που έχει πληγεί από την ακρίβεια και τον πληθωρισμό, ροκανίζει το εισόδημά της, παρά το γεγονός ότι από άλλες κινήσεις που έχουμε κάνει όπως μειώσεις φόρων, έχει ενισχυθεί το εισόδημα ή έχουν περιοριστεί οι υποχρεώσεις. Είναι μια ομάδα που περνάει δύσκολα εξαιτίας του μέτρου της προσωπικής διαφοράς, που ψηφίστηκε και εφαρμόστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, δεν θα δει αυξήσεις που θα δουν οι υπόλοιποι συνταξιούχοι.

Ο Πρωθυπουργός τοποθετείται με προσοχή και ζυγίζοντας τα λόγια του. Αυτό που μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή, ότι προφανώς είναι στους προβληματισμούς, στις σκέψεις, στο ραντάρ της κυβέρνησης το γεγονός ότι ένα μεγάλο κομμάτι των συνταξιούχων δεν έχει ενισχυθεί οικονομικά, παρά το γεγονός ότι η ακρίβεια τους δημιουργεί προβλήματα. Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω τώρα» είπε, σχολιάζοντας ότι είναι ένα δύσκολο θέμα η προσωπική διαφορά.

«Ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει και για αυτή την κατηγορία των συνταξιούχων θα το ξέρουμε το επόμενο διάστημα» πρόσθεσε.

«Η προσωπική διαφορά δεν μπορεί να καταργηθεί εύκολα. Δεν είναι εύκολο δημοσιονομικά και οικονομικά, δεν είναι εύκολο σε ότι αφορά στην αρχιτεκτονική του ασφαλιστικού. Είναι μια στρέβλωση που μας κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση, μια ακόμη αδικία, της οποίας η κατάργηση δεν είναι μια απλή διαδικασία με έναν νόμο και ένα άρθρο. Έχουν διορθωθεί αρκετές από τις στρεβλώσεις και εγκληματικές αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου. Δεν είναι εύκολο σε αυτή την πρώτη τετραετία με τα προβλήματα και τα ζητήματα που αντιμετωπίσαμε να διορθωθούν όλα. Αντιλαμβανόμαστε την αδικία, έχουν δίκιο οι άνθρωποι αυτοί. Η ακρίβεια ροκανίζει το εισόδημά τους» επεσήμανε.

«Ήταν παράνομες οι επισυνδέσεις που έγιναν; Θα το δείξει η δικαστική έρευνα. Διαπίστωσε ο κ. Ράμμος παράνομες πράξεις; Αν διαπίστωσε παράνομες πράξεις γιατί δεν ενημέρωσε απευθείας την δικαιοσύνη;» είπε ο κ. Οικονόμου.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ