Παρασκευόπουλος: Τα δικαστήρια είναι κοσμήματα των πόλεων

«Έτοιμος να συμπράξει άμεσα» στην προώθηση μιας λειτουργικής εναλλακτικής λύσης, σε σχέση με παραχώρηση κτιρίου στο Φάληρο για δικαστική χρήση, δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Συγκεκριμένα, σε σχετική δήλωσή του, αναφέρει:

«Τα δικαστήρια, ναοί της δικαιοσύνης, είναι κοσμήματα των πόλεων. Το κράτος δικαίου δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζεται, ούτε σαν πηγή ρύπανσης του περιβάλλοντος, ούτε σαν ταφόπλακα της ανάπτυξης. Σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις που σέβονται την ιστορία τους τα δικαστικά μέγαρα αποτελούν σημεία αναφοράς. Εξάλλου η εύρυθμη και ταχεία απονομή της δικαιοσύνης αποτελεί όρο κι όχι εμπόδιο της ανάπτυξης. Κατηγορούμε τον δυτικό οικονομισμό, αλλά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι έχει τοποθετήσει τη λειτουργία της δικαιοσύνης στο βάθρο που της ανήκει.

Η ελληνική κοινωνία εδώ και ένα χρόνο βιώνει τις δυσκολίες, τις οποίες προξενεί η έλλειψη χώρων για διεξαγωγή μεγάλων ιδίως δικών. Προσωπικά δεν έχω καμία αντίρρηση για την παραχώρηση της χρήσης άλλου κατάλληλου κτιρίου για τον ίδιο σκοπό. Ευχαριστώ μάλιστα θερμά τον Υπουργό κ. Πάνο Καμμένο που έσπευσε να προσφέρει μια λειτουργική εναλλακτική λύση και είμαι έτοιμος να συμπράξω άμεσα στην προώθησή της. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω, ούτε την υποβάθμιση της αξίας των δικαστηρίων, ούτε την προεξόφληση των δήθεν αντιρρήσεών μου για μια μετατόπισή τους».

Διαβάστε επίσης:

Καλαφάτης: Απόλυτα ευθυγραμμισμένοι με το κόμμα Σαμαράς-Καραμανλής-Μεϊμαράκης

ΚΚΕ: Ρεσιτάλ εξαπάτησης και αθλιότητας

Κατρούγκαλος: Δεν θα μειώσουμε συντάξεις θα αυξήσουμε φόρους

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ