Παρασκευόπουλος: Eξετάζουμε ατομικές ευθύνες – Βορίδης: Μία κάλπη αρκεί – ΒΙΝΤΕΟ

“Το ζήτημα που εξετάζεται εδώ, δεν είναι in rem, εξετάζεται in personam. Εξετάζονται ποινικές ευθύνες που είναι ατομικές. Ο αριθμός των καλπών δεν εξαρτάται από τον αριθμό των κατηγορουμένων. Εξαρτάται από τους ψηφοφόρους και τις ειδικές ιδιομορφίες. Το θέμα είναι η διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου” δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος, ενώ διευκρίνισε ότι αν κάποιο από τα αναφερόμενα πολιτικά πρόσωπα, που είναι εν ενεργεία βουλευτής, κάνει χρήση του δικαιώματος να ψηφίσει για υπόλοιπα, δεν διασφαλίζεται η μυστικότητα της ψήφου.

Ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης πήρε τον λόγο αμέσως μετά τον κ. Παρασκευόπουλο: “Ο κ. Κουρουμπλής είναι εμπλεκόμενος; Γιατί δεν έχουμε 11 κάλπες; Απάντηση: δεν έχουμε, γιατί για τον κ. Κουρουμπλή η πρόταση είναι πρόταση συγκάλυψης”.

“Εδώ είναι το κεφάλαιο σκευωρία, γιατί αφού αυτή η δικογραφία δεν έχει τίποτα, έχει τρεις κουκουλοφόρους μάρτυρες και θα δούμε πως κατέληξαν κουκουλοφόροι και αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον από όλα. Αφού δεν έχει τίποτα, που να αποτολμήσετε να διατυπώσετε κατηγορίες συγκεκριμένες. Τότε το αντικείμενο εδώ είναι ένα. Έχει αρμοδιότητα η Βουλή ή όχι να ασκήσει σχετικές διώξεις. Συνεπώς, πρέπει να στηθεί μια κάλπη περί της αρμοδιότητας της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης. Μία κάλπη λοιπόν με μία απάντηση: ναι ή όχι. Τα υπόλοιπα θα ήθελαν πρόσωπα, κατηγορίες και λεπτομερή περιγραφή της πράξης ” συμπλήρωσε.Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ