Παππάς στον Realfm 97,8: Οι υποκλοπές είναι εργαλείο εφαρμογής της ακρίβειας και των πλειστηριασμών

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα δήλωσε ότι «οι υποκλοπές είναι το εργαλείο εφαρμογής της ακρίβειας, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών».

Ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης αδυνατεί να επιτύχει συναινέσεις γύρω από την πολιτική του και επιχειρεί να πειθαναγκάσει και να εκβιάσει τους πολιτικούς του αντιπάλους δια των παρακολουθήσεων. Ενώ μαθαίνουμε -και αυτό δεν διαψεύδεται- ότι παρακολουθούνταν και επιχειρηματίες και εν ενεργεία υπουργοί. Οι υποκλοπές, δηλαδή, είναι και εσωκομματικό εργαλείο για την ομάδα Μητσοτάκη».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία χαρακτήρισε το «καλάθι του νοικοκυριού» εφήμερο επικοινωνιακό εργαλείο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, το οποίο «δεν υπόσχεται, στη θεωρία, μείωση των τιμών αλλά συγκράτηση της αύξησης των τιμών. Στην πράξη, αυτό που βλέπουμε είναι ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι τιμές στο «καλάθι» αυξήθηκαν κατά 5% την περασμένη εβδομάδα με στόχο, τώρα, να παρουσιαστεί μια σταθεροποίηση ή μια κάποια μείωση τιμών».

Ο ίδιος επέμεινε πως η μείωση του ΦΠΑ και των ΕΦΚ, που αποτελεί πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και περιλαμβάνεται στην εργαλειοθήκη της Κομισιόν, όπως παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάρτιο, θα συμβάλει στην αποκλιμάκωση των τιμών. Επέκρινε, παράλληλα, τη ΝΔ για «επιδότηση των υψηλών τιμών ενέργειας», σε έναν φαύλο κύκλο που θέλει τους πολίτες να πληρώνουν, είτε ως φορολογούμενοι μέσω του προϋπολογισμού είτε ως καταναλωτές ενέργειας μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης, τα υπερκέρδη των παραγωγών και των εμπόρων ενέργειας.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επαίρεται ότι έχει επιδοτήσει με 10 δισ. ευρώ την αισχροκέρδεια», αλλά «το οικονομικό της επιτελείο πρέπει να καταλάβει ότι αυτή τη στιγμή έχουμε το εξής παράδοξο: Πέντε με έξι μεγάλες εταιρείες δεν έχουν που να βάλουν τα λεφτά που βγάζουν και η υπόλοιπη οικονομία, από τις μικρές ως τις μεγάλες εταιρείες, στενάζει», συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ