Παππάς: Κάποιοι φωνάζουν για την ΕΡΤ σαν ντουντούκες των δανειστών – ΒΙΝΤΕΟ

Φαινόμενα σκόπιμης υπονόμευσης των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές κατήγγειλε ο Νίκος Παππάς μιλώντας από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

 «Παρά τα φαινόμενα της σκόπιμης υπονόμευσης των διαπραγματεύσεων και της προσπάθειας της χώρας η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν ασκεί έλεγχο αλλά μόνο εποπτεία», είπε ο υπουργός Επικρατείας ενώ απαντώντας σε όσους υποστήριζαν πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα «κοπεί» από τους δανειστές, άφησε αιχμές για όσους «φωνάζουν λες και είναι οι ντουντούκες των δανειστών».

Για το ρόλο που επιφυλάσσει το νομοσχέδιο στην ΕΡΤ, ο κ. Παππάς είπε ότι στόχος είναι να αποκατασταθεί η σχέση του πολίτη με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. «Χρειαζόμαστε μια δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοιχτή και απελευθερωμένη, απαλλαγμένη από τις παθογένειες του παρελθόντος. Αντίβαρο στην προπαγάνδα, ανεξάρτητη από κρατική παρέμβαση αλλά κυρίως ανεξάρτητη και από τα ιδιωτικά συμφέροντα όπως το σχέδιο νόμου ορίζει», είπε ο κ. Παππάς και τόνισε ότι αυτό που οφείλει να κάνει σήμερα η Βουλή είναι να παραδώσει μια αξιόπιστη ΕΡΤ προς την κοινωνία, «μια ΕΡΤ που θα είναι φάρος πνεύματος και πολιτισμού, φάρος αντικειμενικής και άμεσης ενημέρωσης, ευκαιρία δημιουργίας για τη νεολαία, φορέας επικοινωνίας και ψυχαγωγίας για τα θύματα της ανθρωπιστικής κρίσης που δεν έχουν πόρους και δυνατότητες να αγοράσουν μια εφημερίδα, να πάνε στο θέατρο ή τον κινηματογράφο να παρακολουθήσουν μια συναυλία. Για όσους ακόμα βρίσκονται στις απομακρυσμένες περιοχές της επικράτειας που δεν ακούνε και δεν βλέπουν αλλά και για τον απόδημο ελληνισμό».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Καραγούνης: Ο Τσιπρας δεν μπορεί να κρατήσει τον Βαρουφάκη όπως ήταν

Καθυστέρηση λόγω μη απαρτίας στη Βουλή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ