Παπαθανάσης στον Realfm 97,8: Ό,τι περιθώριο υπάρξει δημοσιονομικά θα δοθεί στη στήριξη των πολιτών

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα ανέφερε ότι “Η κ. Αχτσιόγλου μπερδεύει τα πράγματα για μια ακόμη φορά. Ό,τι δημοσιονομικό χώρο έχουμε και το έχουμε αποδείξει και πρέπει να κινούμαστε μέσα στον δημοσιονομικό χώρο για να μπορούμε να δανειζόμαστε, το έχουμε δώσει στην στήριξη των πιο ευάλωτων νοικοκυριών. Το έχουμε κάνει πράξη, τρέχουν προγράμματα”.

“Για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και πλούτο, πρέπει οι επιχειρήσεις να λειτουργήσουν και να δώσουμε κίνητρο να παράξουν κέρδη και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας. Πάντα στον ΣΥΡΙΖΑ τα μπέρδευαν αυτά. Οι έννοιες ήταν πολύ θολές στον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ παραγωγής πλούτου που μοιράζουμε στην κοινωνία και μοιράζουμε από λεφτόδεντρα χρήματα. Είναι τελείως διαφορετικά πράγματα” πρόσθεσε.

“Η όποια ανάπτυξη, γιατί το 7% δεν είναι μικρό είναι μια σημαντική ανάπτυξη που δεν έχουν πετύχει άλλα κράτη, και έτσι υπήρξε το περιθώριο να ανακοινώσουμε μέτρα. Από 1 Ιουλίου θα δείτε μεγάλη ανακούφιση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος” είπε ο κ. Παπαθανάσης.

“Στις 16 του μηνός στην Καλαμάτα θα ανακοινωθούν οι εγκρίσεις 2 προγραμμάτων: της ανταγωνιστικότητας και της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης” αποκάλυψε ο υπουργός.

“Σε 6 ημέρες από σήμερα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιστροφή του 60% για κάθε συμπολίτη μας, θα είναι μια ανακούφιση” σημείωσε.

“Θα εξαντλήσουμε το περιθώριο” υπογράμμισε και συνέχισε “δεν θα υπάρξει κανένα ευρώ από τον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται που δεν θα δοθεί στην στήριξη για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ