Παπαθανάσης στον Realfm 97,8: Μπορεί να επανεξεταστεί το όριο ατόμων στα σούπερ μάρκετ

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα ανέφερε ότι “πάντα σε κάθε εφαρμογή νέου μέτρου υπάρχει μια δυσκολία στο να προσαρμοστούν και οι επαγγελματίες αλλά και οι συμπολίτες μας. Πάντως λειτούργησε η αγορά και να μην ξεχνάμε ότι τα μέτρα αυτά είναι για την προστασία της δημόσιας υγείας”.

“Κατ’ αρχάς με τα νέα μέτρα είδαμε εκτόξευση των πολιτών που θέλουν να εμβολιαστούν, προφανώς άρα λειτουργούν τα μέτρα. Οι ανεμβολίαστοι, που δεν είναι αρνητές ή τουλάχιστον το σκέπτονται, βλέπουν ότι τους δημιουργείται πρόβλημα στην κινητικότητα. Το θέμα της υποχρεωτικότητας έχει φτάσει στο όριό του, δεν συζητάμε για επέκταση” διευκρίνισε ο κ. Παπαθανάσης.

“Η εστίαση και το λιανεμπόριο έχουν επανέλθει κοντά στα επίπεδα του 2019” σημείωσε.

“Δεν μπορούμε να περιορίσουμε τον αρνητή στο να πάει να πάρει τα βασικά τρόφιμα. Υπάρχουν αρνητές που δεν κάνουν καν το rapid test, δεν μπορούμε να τους περιορίσουμε, πρέπει να μπαίνουν ελεύθερα στα σούπερ μάρκετ. Αυτό που είπα και ισχύει είναι ότι επειδή έχουμε ένα όριο εισόδου στα καταστήματα, θα μπορούσαμε να επανεξετάσουμε την πυκνότητα των ατόμων που εισέρχονται στα καταστήματα. Αυτό μπορούμε να το επανεξετάσουμε” αποκάλυψε ο υπουργός.

σούπερ μάρκετ -αλλαγές

“Πρέπει όλοι οι συμπολίτες μας και οι αρνητές να μπαίνουν στα σούπερ μάρκετ να ψωνίζουν για να ζήσουν. Δεν γίνεται να τους πούμε αν δεν έχετε κάνει rapid δεν μπαίνετε, θα ήταν κάτι πολύ ακραίο” πρόσθεσε.

Ο Νίκος Παπαθανάσης για τις ανατιμήσεις και τον νέο αναπτυξιακό

“Στα είδη πρώτης ανάγκης έχουν υπάρξει ανατιμήσεις και ισχύει η ρήτρα περί μη αύξησης ποσοστού κέρδους” περιέγραψε.

“Κάνουμε πολλούς ελέγχους και αυξάνουμε με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν το διαθέσιμο εισόδημα. Διατίμηση δεν ενδείκνυται να γίνει στα προϊόντα” συμπλήρωσε.

“Είναι πολύ ισχυρό το αναπτυξιακό εργαλείο που έχει έρθει στη Βουλή και βρίσκεται σε διαβούλευση. Έχει θεματικά καθεστώτα για να στηρίξουμε τους κλάδους της οικονομίας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Θεωρήσαμε ότι πρέπει να δούμε πιο στοχευμένα τους κλάδους” είπε σχετικά με τον νέο αναπτυξιακό.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ