Παπαθανάσης: Έρχεται πρόγραμμα 425 εκατ. ευρώ για τον τουρισμό – Τι είπε για τη μουσική στην εστίαση

“Σύντομα θα ανακοινωθεί νέο πρόγραμμα ύψους 425 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του τουρισμού“, όπως προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στο ΑΝΤ1.Όπως είπε, “θα ανοίξει ένα πρόγραμμα 425 εκατ. ευρώ ακριβώς για να στηρίξει τον τουρισμό. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα. Επομένως ας περιμένουμε να δούμε τις ειδικές διατάξεις του προγράμματος για να δούμε τι θα καλύπτει και ποιους θα καλύπτει. Είναι πολύ σημαντικό, 425 εκατ. ευρώ πάνε στον τουρισμό”.

Για τη μουσική στην εστίαση

Μεταξύ άλλων μίλησε και για την μουσική στην εστίαση. Όπως είπε η απαγόρευση της μουσικής στα καταστήματα εστίασης” ισχύει μέχρι τέλος του μήνα. Από εκεί και πέρα θα ληφθεί η απόφαση, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το τι θα ισχύει αλλά οποιαδήποτε απόφαση μπορεί να ληφθεί από 1η Ιουνίου “. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, “πέρυσι πολλές δραστηριότητες ξεκίνησαν νωρίτερα. Έχουμε 15 ημέρες που δεν έχουμε μουσική. Από εκεί και πέρα θα ληφθεί μία απόφαση για το τι θα συμβεί. Ας περιμένουμε, παρακολουθούμε την διασπορά του ιού και η Επιτροπή παρακολουθεί την διασπορά του ιού και θα λάβει τις αποφάσεις της”.

Για το πρόγραμμα της ενίσχυσης της εστίασης

Για το πρόγραμμα της ενίσχυσης της εστίασης είπε ότι,” όλοι οι επαγγελματίες θα μπουν μέσα και το πιο σημαντικό είναι ότι θα δουν ακριβώς τι ποσό θα λάβουν”. Ξεκαθάρισε “όπου έχει υπάρξει η επιστρεπτέα προκαταβολή υπάρχει και η εγγύηση της μη απόλυσης”.

Για τους γάμους σε κτήματα

Σχετικά με τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει από επιχειρηματίες που διοργανώνουν γάμους σε κτήματα, με αφορμή τον περιορισμό των 100 ατόμων, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι “από τώρα μέχρι την ώρα που θα ξεκινήσουν όλες αυτές οι δραστηριότητες, εμείς έχουμε χρόνο, επομένως μπορεί η επιτροπή να ξαναδεί αυτό το θέμα”.

Για την απαγόρευση της κυκλοφορίας

Σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, ο Παπαθανάσης είπε ότι οι εργαζόμενοι στην εστίαση μπορούν να μετακινηθούν και μετά τις 12.30 με το χαρτί από το ΕΡΓΑΝΗ, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να έχουν επιστρέψει σπίτι τους μέχρι τις 12.30.

Για τον εμβολιασμό

Τέλος, για το αν θα υπάρξει προτεραιοποίηση για εμβολιασμούς σε εστίαση και τουρισμό ο κ. Παπαθανάσης είπε πως αυτό θα το αποφασίσει η επιτροπή των ειδικών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ