Παπανδρέου-Τσίπρας: Δεν έχει τεθεί θέμα ένταξης του ΣΥΡΙΖΑ στη Σοσιαλιστική Διεθνή

Κατηγορηματικά διέψευσε το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργου Παπανδρέου, δημοσιεύματα της Τρίτης σύμφωνα με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποβάλει αίτηση ένταξης στη Σοσιαλιστική Διεθνή που θα τεθεί για έγκριση τον Σεπτέμβριο, σε συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

«Δεν έχει τεθεί οποιοδήποτε θέμα ένταξης ελληνικού κόμματος στη Σοσιαλιστική Διεθνή, πέραν του Κινήματος Αλλαγής, ή έχει κατατεθεί κάποιο σχετικό αίτημα εκ μέρους κάποιου άλλου κόμματος», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, ενώ προστίθεται: «Είναι απολύτως σαφές ότι, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, δεν γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό, ούτε και έχει αναλάβει κάποια σχετική πρωτοβουλία». Επίσης επισημαίνεται ότι ουδείς εκ των συνεργατών του έχει μιλήσει για οποιοδήποτε τέτοιο θέμα.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πηγές του κόμματος διαψεύδουν το αίτημα ένταξής του στη Σοσιαλιστική Διεθνή. «Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τη σπουδή μέρους των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ για τη διεθνή και ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Τα σημερινά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ένταξη του κόμματος στη Σοσιαλιστική Διεθνή δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», ξεκαθαρίζουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ