Παπακώστα στον Realfm: Δεν θα έλεγα ποτέ αυτό που είπε ο κ. Τσακαλώτος για τους συνταξιούχους – Καμία διάσταση με την κ. Γεροβασίλη για τον νόμο Παρασκευόπουλου

Αποστάσεις από τον τρόπο με τον οποίο διατύπωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τις προθέσεις της κυβέρνησης για τους συνταξιούχους κράτησε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και επικεφαλής της Νέας Ελληνικής Ορμής Κατερίνα Παπακώστα, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

“Εγώ έχω την εντύπωση ότι εμείς οι πολιτικοί ό,τι και εάν έχουμε στο νου μας ως σχεδιασμό, θα πρέπει με τέτοια ζητήματα να είμαστε προσεκτικοί στο πώς τα διατυπώνουμε. Ο κ. Τσακαλώτος είναι τεχνοκράτης, είναι και πολιτικός. Δεν θα το έλεγα ποτέ εγώ αυτό για να είμαστε ξεκάθαροι. Ο καθένας έχει τον τρόπο του και κρίνεται για αυτό και αξιολογείται, πλην όμως θεωρώ ότι η ουσία είναι το ίδιο το ζήτημα αυτό καθαυτό… Η κυβέρνηση προσπαθεί ένα μέτρο το οποίο είναι αχρείαστο, το οποίο δεν έχει καμία διαθρωτική αξία και το οποίο δεν αλλοιώνει τους δημοσιονομικούς στόχους της χώρας, άρα να έχει πρόβλημα με τους δανειστές μας, αυτό θα πρέπει να το πάρει πίσω. Εμείς στο Νέο ήμασταν πεντακάθαροι στο ζήτημα αυτό, προτείναμε και τρόπους και νομίζουμε ότι αυτό είναι το σωστό και αυτό επιδιώκουμε να γίνει. Η ουσία είναι στη σωστή κατεύθυνση, τη φρασεολογία θα πρέπει ο καθένας μας να την προσέχει σε τέτοια θέματα” δήλωσε η κ. Παπακώστα.

Αναφερόμενη στον νόμο Παρασκευόπουλου η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε μεταξύ άλλων ότι “δεν υπάρχει απολύτως καμία διάσταση, το αυτονόητο είπαμε και η κ. Γεροβασίλη και εγώ. Η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε στο πλαίσιο του νόμου και εγώ αναφέρθηκα στην ανάγκη επανεξέτασης ενός νόμου τον οποίον άλλωστε ο δημιουργός του δηλαδή ο κ. Παρασκευόπουλος πρέπει να σας πω ότι τον Αύγουστο είπε ότι ‘ναι πρέπει να αλλάξει ο νόμος μου διότι η νομοθεσία τίθεται υπό επανεξέταση’. Άρα δεν υπάρχει καμία διάσταση”.

Στο ερώτημα εάν οι ΑΝΕΛ είναι μέσα στα πολιτικά σχήματα με τα οποία θα μπορούσε κάποια στιγμή να συνεργαστεί το κόμμα της, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε μεταξύ άλλων: “Όσον αφορά στη συμμετοχή μου στην κυβέρνηση, με το κόμμα του κ. Καμμένου είμαστε ιδεολογικά πλησιέστεροι, ήταν και είναι εταίρος της κυβέρνησης. Θα έπρεπε σε μία τέτοια περίπτωση -όπως αυτή που συμβαίνει τώρα- να συνεργαστούμε, να συμμαχήσουμε μετά την πρόσκληση την οποία απηύθυνε ο Πρωθυπουργός στις 20 Αυγούστου θα έπρεπε να συζητήσω με όλους. Πρώτα ξεκινάς από τον ιδεολογικά πλησιέστερο, από τους συγγενείς σου πολιτικά… Έτσι προέκυψε αυτή η εθνική συμμαχία, όπως εγώ την έχω ονομάσει”

Σχετικά με τον θάνατο του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου που έχασε τη ζωή του όταν προσπάθησε να διαπράξει ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια η κ. Γεροβασίλη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “Δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα και εδώ έχουμε ευθύνη ο πολιτικός κόσμος στο σύνολο μας, γιατί στο πλαίσιο της κομματικής αντιπαράθεσης και όχι της εθνικής επιχειρηματολογίας για το καλό της χώρας δημιουργούνται αυτοματισμοί στην κοινωνία από τη φρασεολογία και την ακραία ρητορική κομμάτων, τα οποία δημιουργούν τρόμο και φόβο στους πολίτες, με αποτέλεσμα ο κόσμος αυτό να το προσλαμβάνει και ως μία κατεύθυνση. Αυτό που συνέβη χθες είναι ακριβώς η απόδειξη του ότι πρέπει να ανησυχούμε πάρα πολύ όταν σε μία δημοκρατική κοινωνία οι πολίτες αισθάνονται την ανάγκη να λιντσάρουν, να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.