Παπαδημούλης σε Μισέλ: Είχατε μια ευκαιρία να ζητήσετε συγγνώμη για το sofagate και την χάσατε

Έντονη κριτική άσκησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης στον Σαρλ Μισέλ για το θέμα του “sofagate” που προκάλεσε δριμείες αντιδράσεις. Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μιλώντας στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής για “τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης-26ης Μαρτίου 2021 και τα αποτελέσματα της συνάντησης ΕΕ-Τουρκίας», είπε απευθυνόμενος στον Σαρλ Μισέλ ότι είχε την ευκαιρία να ζητήσει συγγνώμη για το “sofagate” αλλά έχασε την ευκαιρία να το κάνει.

“Κύριε Μισέλ είχατε σήμερα μια ευκαιρία. Να πείτε “τo sofagate ήταν ένα λάθος μου και ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζητώ συγνώμη από τους Ευρωπαίους πολίτες, από τους Ευρωβουλευτές και από την Πρόεδρο της Κομισιόν“. Είχατε μια ευκαιρία και τη χάσατε” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε: “όλοι, βιώσαμε το sofagate ως μια ταπεινωτική εικόνα και για τις γυναίκες και για την Ευρωπαϊκή ηγεσία και για τους Ευρωπαίους πολίτες. Από έναν ηγέτη, τον κ. Ερντογάν, ο οποίος γράφει στα παλιά του τα παπούτσια και τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των γυναικών και το κράτος δικαίου και τα πάντα. Ενδιαφέρεται μόνο για μπίζνες και για εξοπλισμούς και εκμεταλλεύεται την ευρωπαϊκή ηγεσία με το να παίζει ρόλο υπεργολάβου απειλώντας με τη στρόφιγγα των προσφυγικών ροών”.

Ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε ακόμη ότι “το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ετοιμάσει μια έκθεση, την οποία θα την εγκρίνουμε με συντριπτικότατη πλειοψηφία, η οποία ζητά, κα Φον Ντερ Λάιεν και από σας και ως Κομισιόν και από το Συμβούλιο, ο σεβασμός του κράτους Δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της Δημοκρατίας και των δικαιωμάτων των γυναικών, να είναι όχι απλώς προτεραιότητα αλλά απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει η θετική ατζέντα και οι συζητήσεις για οικονομική συνεργασία, βελτίωση της τελωνειακής ένωσης κ.λπ. Αυτή είναι η ουσία! Ακούστε τη φωνή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κάντε την πράξη μετά από την προσβολή που εισπράξατε από τον κ. Ερντογάν”.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ