Πάνος Ρήγας: Η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη – Βασικό στοιχείο η «συλλογική προσπάθεια»

Για το αν η εκλογή του νέου αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι μία «γέφυρα», ώστε να κινηθούν διαδικασίες προσέγγισης και συνεργασίας, την επόμενη ημέρα, μίλησε το απόγευμα στην ΕΡΤ, πριν κλείσουν οι κάλπες των εσωκομματικών εκλογών, ο Πάνος Ρήγας, μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως είπε, «είναι σαφές ότι όλα κρίνονται στο δημόσιο λόγο ότι όλα κρίνονται από τις πολιτικές που θα ασκήσεις και ασκείς» και πρόσθεσε ότι: «αυτό κάναμε και στην περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς είμαστε πάντα ανοιχτοί για συμπορεύσεις, οι οποίες θα έχουν αποτέλεσμα, ώστε ο λαός και η κοινωνία μας να κάνει ένα βήμα μπροστά και όχι ένα βήμα πίσω. Να υπερασπίζεται δηλαδή ακόμα και την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, ακόμα και τον εργαζόμενο, τον απλό, τον πολίτη, το κοινωνικό κράτος, την υγεία, την παιδεία. Είναι πολύ βασικά στοιχεία αυτά και αυτή πρέπει να είναι η συζήτηση».  «Δεν είμαστε σε μια μεταπολιτική. Πολιτική κάνουμε και χρησιμοποιούμε όλα τα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Οι ιδέες λοιπόν είναι αυτές οι οποίες θα παρουσιαστούν και παρουσιάζονται ανά πάσα στιγμή. Εμείς το κάναμε, το κάνουμε», είπε ο κ. Ρήγας και εξήγησε πως δεν στηρίζει κάποιον από τους υποψηφίους δημόσια, καθώς πιστεύει έντονα στην «συλλογική προσπάθεια».

Τόνισε επίσης, ότι όλα θα κριθούν στο συνέδριο του κόμματος σε λίγους μήνες. «Και οι 5 υποψήφιοι και οι δύο σήμερα έχουν εκφράσει και πολιτική και προγραμματικό στόχο. Αλλά εμείς θα πάμε σε συνέδριο σε λίγους μήνες. Εκεί γίνεται και η μάχη των ιδεών εντός του οργανισμού», είπε.

Απαντώντας στην ερώτηση κατά πόσον θεωρεί πως χρειάζεται να υπάρξουν αλλαγές στο αντιπολιτευτικό ύφος του κόμματος, είπε:  «Θεωρώ ότι η τοξικότητα – εντός εισαγωγικών – ή εν πάση περιπτώσει ορισμένα fake news, δεν αφορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ και θεωρώ ότι δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στο ηγετικό του πεδίο. Από κει και πέρα, η Νέα Δημοκρατία έχει κι αυτή τεράστιες ευθύνες. Όλη την πρώιμη περίοδο δεν ήταν αμέτοχη σε όλη αυτή την κατάσταση που δημιούργησε. Είναι μια βραδιά διαφορετική. Έχουμε από μεθαύριο να τα συζητήσουμε όλα και τα ζητήματα που έχουν ανοίγουν πια και με τα εργασιακά και με την ακρίβεια και με το τι συμβαίνει στους πολίτες Θεσσαλίας», είπε.

Ο κ. Ρήγας σχολίασε επίσης κατά πόσο χρειάζεται να οριστεί το νέο μοντέλο με το οποίο η Αριστερά θα διεκδικήσει εκ νέου την εξουσία. «Πρώτα – πρώτα να ευχαριστήσω τον κόσμο όλο που έχει έρθει, τα μέλη του κόμματος, τα οποία ήρθαν και την προηγούμενη Κυριακή και σήμερα να ψηφίσουν. Και τα μηνύματα είναι πολλαπλά. Είναι μηνύματα προς την Νέα Δημοκρατία ότι “κοιτάξτε να δείτε, δεν είσαστε μόνοι σας. Δεν μπορεί να κυβερνήσετε με αλαζονικό τρόπο”. Θέλω να σας πω ότι όλοι θεωρούσαν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει».

Πρόσθεσε πως: «Το δεύτερο είναι και προς την αντιπολίτευση συνολικά, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ο κορμός της δημοκρατικής αριστερής παράταξης και το τρίτο αφορά ότι χρειαζόμαστε και υπάρχει εμβάθυνση του εναλλακτικού προγράμματος για την επόμενη μέρα, γιατί έχουν συμβεί πάρα πολλά, όλη αυτή την περίοδο και βεβαίως θα έχουμε και άλλες εξελίξεις και σε παγκόσμιο αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τέταρτο, πολύ βασικό, έχει να κάνει με την ενότητα του κόμματος και με το ότι το μέτωπο είναι απέναντι στις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας. Αυτά είναι βασικά βασικά στοιχεία».

Είπε ακόμα ότι η «ενότητα είναι δεδομένη». «Νομίζω ότι η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα σήμερα δίνει το μήνυμα προς όλους. Κανένα από τα ηγετικά μας στελέχη και ούτε εμού εξαιρουμένου δεν έχουμε εκφράσει κάτι διαφορετικό παρά την ενότητα του κόμματος».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ