Παναγιωτόπουλος στον Realfm 97,8: Το ΕΣΥ σήμερα αποτελεί μια μεγάλη πληγή – Χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο

«Το ΕΣΥ σήμερα αποτελεί μια μεγάλη πληγή για την χώρα και τον λαό. Πρέπει να εστιαστεί εκεί όλη η προσοχή της κυβέρνησης και εν γένει της πολιτείας και να αυξήσει τις δαπάνες της υγείας σε σχέση με το ΑΕΠ στο 7% αλλιώς δεν πρόκειται να ανακάμψουμε» δήλωσε ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και καρδιολόγος Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα στον Realfm 97,8.

«Από την ημέρα που ανέλαβα τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει νοσοκομείο ή σύλλογος εργαζομένων ή γιατρών που να μην στέλνουν διαμαρτυρίες και παράπονα και κενά» πρόσθεσε.

«Σε υποστελεχωμένες υπηρεσίες, πας να μετακινήσεις προσωπικό για να καλύψεις αλλού κενό, το οποίο είναι αδύνατον. Θα σας πω παράδειγμα από την Πάτρα. Καλύπτεται η παθολογική του Πύργου από παθολόγους της πρωτοβάθμιας Πατρών, δεν είναι δυνατόν αυτό!» σχολίασε.

«Χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο οργάνωσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που ουσιαστικά θα ανακουφίσει και θα αναδιαρθρώσει την δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια» υπογράμμισε. «Θέλει λεφτά και προσλήψεις, όσο χρονοβόρες κι αν είναι. Νομοθετούμε και στη Βουλή  μπορούμε αυτά να τα κάνουμε πιο εύκολα εάν υπάρχει πολιτική βούληση» επεσήμανε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ