Παναγιώτης Ρήγας στον Real fm 97,8: Ο Αλέξης Τσίπρας είναι παρών – Τι απάντησε για τον καβγά με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο

Για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία αλλά και για το περιστατικό με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο μίλησε ο Παναγιώτης Ρήγας στο μαγκαζίνο του Real fm 97,8 με τον Νίκο Στραβελάκη και την Ελισάβετ Σαλαμάρα.

Γαβριήλ Σακελλαρίδης στον Realfm 97,8: Δεν θα είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

«Έκανε μία επιλογή ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι μία κορυφαία επιλογή. Αυτό που είπε ότι είναι πολύ σημαντικό και τον τιμά ότι αφήνω το νέο κύμα να μπει μπροστά», είπε ο Παναγιώτης Ρήγας.

Για τον κίνδυνο να υπάρξει διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα που ο Αλέξης Τσίπρας έφυγε από την προεδρία του κόμματος ο Παναγιώτης Ρήγας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τέτοιος φόβος. «Έχουμε μεγάλη εμπειρία και υπάρχει πια και μία συλλογική σκέψη. (…) Είναι ο Αλέξης που θα εγγυηθεί αυτά τα πράγματα και η επόμενη μέρα θα είναι διαφορετική», τόνισε ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Τα νέα ονόματα στην κούρσα της διαδοχής και οι επικρατέστερες ημερομηνίες για τις κάλπες

Και συνέχισε: «Κανείς δεν θα θέλει την νέα ηγεσία τον νέο αρχηγό να τον καθοδηγήσει ή να τον ποδηγετήσει. Δεν θα υπάρξει τέτοιας μορφής σύγκρουση. Και ό,τι είναι θα το λήξουμε εμείς συλλογικά μέσα στο κόμμα».

Για τον Αλέξη Τσίπρα υπογράμμισε ότι είναι τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο για την χώρα και τον ΣΥΡΙΖΑ που «μπορεί να συμβάλλει στην ενότητα με την παρουσία του στο κόμμα».

Έφη Αχτσιόγλου: Η πρώτη δήλωση μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Παραδέχθηκε ότι φορτίστηκε συναισθηματικά από την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσει από την προεδρία. «Για εμένα είναι παρά πολύ δύσκολο γιατί τον ξέρω από την ίδρυση του Συνασπισμού. Τον έχω στηρίξει σε όλες τις δύσκολες στιγμές. Έχει την ευφυΐα και την πολιτική ωριμότητα και το κύρος και στην Ευρώπη να κάνει το καλύτερο για την ελληνική κοινωνία. Το βλέμμα του είναι πάντα στραμμένο σε αυτό. Δεν είναι θέμα να επανέλθει. Είναι παρών ο Αλέξης Τσίπρας», σημείωσε ο Παναγιώτης Ρήγας.

Αναφορικά με το περιστατικό του καβγά με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ των εκλογών ο Παναγιώτης Ρήγας τόνισε ότι το θέμα θα τεθεί στα συλλογικά όργανα του κόμματος. «Εξήγησα ότι εγώ δεν έχω καμία ευθύνη για ό,τι έχει συμβεί. Τα μεγάλα ζητήματα είναι άλλα. Επαναλαμβάνω θα το λύσουμε στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος», είπε ο Παναγιώτης Ρήγας.

Ακούστε το ηχητικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ