Πάγκαλος: Να αυτοδιαλυθούν ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Ελιά

Πάγκαλος: Να αυτοδιαλυθούν ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Ελιά

Την αυτοδιάλυση όλων των πολιτικών σχηματισμών που συγκροτούν τον χώρο της κεντροαριστεράς προτείνει ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».

«Προτείνω λοιπόν την αυτοδιάλυση όλων αυτών των σχημάτων, του ΠΑΣΟΚ, της «Ελιάς», της ΔΗΜΑΡ και των 58. Η «Ελιά» είναι ένα ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές και τίποτε άλλο. Θα πάψει να υπάρχει την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών. Αλλά το ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει κυβερνητική δυναμική και κυβερνητικές φιλοδοξίες και δεν νοείται ο χώρος να μην τα έχει αυτά. Διότι όταν ο χώρος περιλαμβάνει και παίρνει τα εργατικά κέντρα της χώρας, τον ΔΣΑ, έχει μεγάλη παρουσία στο ΤΕΕ, είναι πλειοψηφικός. Προτείνω ένα σχήμα πολιτικό νέου τύπου, από το οποίο θα απουσιάζουν όσοι οδήγησαν την παράταξη σ’ αυτό το σημείο. Και εγώ. Βεβαίως (και ο κ. Βενιζέλος και άλλοι).

Να στηρίζεται στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ που θα συνεχίσει να υπάρχει. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει αμέσως, προϋποθέτει μια σειρά επαφών. Θα ξεκινήσει ένα μήνα μετά τις ευρωεκλογές, θα έχουμε μπροστά μας καιρό για την προεδρική εκλογή και θέλει δυο-τρεις μήνες για να συγκροτηθεί και να γίνει, μέσα από συνελεύσεις, μια νέα παράταξη, ώστε το δίλημμα «εκλογές ή νέος ΠτΔ» να έχει λυθεί με μια παράταξη που θα έχει διψήφια προγνωστικά στις δημοσκοπήσεις. Και νέα ηγεσία, προφανώς», πρότεινε ο πρώην υπουργός.

Παράλληλα, επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ για την στάση του στο ζήτημα της σταυροδοσίας στις ευρωεκλογές ενώ μίλησε με σκληρή γλώσσα για τις επιλογές της Κουμουνδούρου στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Επιμένω και θα το κάνω μέχρις εσχάτων, όσο μπορώ να μιλάω, ότι ο σταυρός είναι επίφαση δημοκρατικού συστήματος. Δουλεύουν το λαό αυτοί που του λένε ότι έκαναν κάτι δημοκρατικό και είναι ένα σύστημα για το οποίο κοροϊδεύουν τον κόσμο και αυτό έκαναν οι δύο αρχηγοί και βεβαίως και ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ριζοσπάστης και άλλες τέτοιες τρίχες κατσαρές, που κατέβασαν δημάρχους όλα αυτά τα τσόλια και τους βουλευτές τους», τόνισε ο κ. Πάγκαλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ