«Όχι» της ΔΗΜΑΡ σε διάλογο κορυφής

«Όχι» της ΔΗΜΑΡ σε διάλογο κορυφής

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

«Εάν το περιεχόμενο της επιστολής του κ. Βενιζέλου εντάσσεται σε προθέσεις κινήσεων κορυφής, η ΔΗΜΑΡ δεν θα συμφωνήσει» δηλώνει στο Real.gr ο Σπύρος Λυκούδης, Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ενώ οι παρασκηνιακές ζυμώσεις στον χώρο της κεντροαριστεράς εντείνονται όλο και περισσότερο.

Η Δημοκρατική Αριστερά αισθάνεται μάλλον πιεσμένη, σε πρώτη τουλάχιστον φάση, από την πρωτοβουλία χθες του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να επαναφέρει το θέμα του διαλόγου της κεντροαριστεράς, με απώτερο στόχο τη συγκρότηση πολιτικού συνασπισμού τύπου «Ελιάς».

Ήδη η επιστολή του Ευ. Βενιζέλου προς τον Φώτη Κουβέλη αποστέλλεται σήμερα, με «κομιστές» τον Γραμματέα της ΚΟ Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος διαθέτοντας την έξωθεν καλή μαρτυρία αναλαμβάνει την ευθύνη του διαλόγου, και τον αντιπρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ (και προσωπικό γιατρό του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ) Χρήστο Δερβένη.

Η Αγίου Κωνσταντίνου αναμένει με ενδιαφέρον το περιεχόμενο της επιστολής, ωστόσο ο Φώτης Κουβέλης έχει στο πρόσφατο παρελθόν αποκλείσει το ενδεχόμενο διαλόγου σε επίπεδο ηγεσίας μεταξύ των δυο κομμάτων. Η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, αν και υπογραμμίζει την προτεραιότητά της για ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, επιμένει να απορρίπτει τον διάλογο κορυφής, όπως προκύπτει από την αποκλειστική δήλωση του Γραμματέα της ΚΕ του κόμματος Σπύρου Λυκούδη στο Real.gr.

«Η ΔΗΜΑΡ έχει επανειλημμένως δηλώσει ως στρατηγική της την ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού» τονίζει ο Σπ. Λυκούδης. «Αυτή η ανασυγκρότηση δεν μπορεί να γίνει με κινήσεις κορυφής. Δεν έχουμε λάβει ακόμα την επιστολή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενό της. Εάν το περιεχόμενο της επιστολής εντάσσεται σε προθέσεις κινήσεων κορυφής, η ΔΗΜΑΡ δεν θα συμφωνήσει».

Θα κληθούν και Λοβέρδος-Μόσιαλος;

Μέχρι αργά το βράδυ χθες ο Ευ. Βενιζέλος δεν είχε ενημερώσει τον Γ. Μανιάτη και τα άλλα στελέχη αν στο διάλογο θα κληθούν και η ΡΙΚΣΣΥ του Ανδρέα Λοβέρδου ή η Δυναμική Ελλάδα του Ηλία Μόσιαλου, προσώπων δηλαδή που ο ίδιος βρίσκεται σε έντονη προσωπική και πολιτική αντιπαράθεση.

Τόσο ο Ανδρέας Λοβέρδος, όσο και ο Ηλίας Μόσιαλος, πάντως, συνομιλώντας με το Real.gr άφησαν να εννοηθεί ότι αν κληθούν θα συμμετάσχουν στον διάλογο.

Ο Νίκος Μπίστης

Ο Νίκος Μπίστης πάντως, πάντως, υπεύθυνος έως πρόσφατα της ΔΗΜΑΡ για το Φόρουμ Διαλόγου των κινήσεων του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, θα ταχθεί υπέρ της πρότασης του Ευ. Βενιζέλου και πιθανότατα θα συμμετάσχει σε αυτόν.

 

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ