Ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδεύονται από Συμμάχους του ΝΑΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Οι Σύμμαχοι και οι εταίροι του ΝΑΤΟ εξοπλίζουν κι εκπαιδεύουν Ουκρανούς στρατιώτες για να βοηθήσουν την Ουκρανία να αμυνθεί ενάντια στην ευρείας κλίμακας εισβολή της Ρωσίας.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Σε βίντεο που έδωσε το ΝΑΤΟ στη δημοσιότητα, οι Σύμμαχοι και οι εταίροι της βορειο-ατλαντικής συμμαχίας εξοπλίζουν και εκπαιδεύουν Ουκρανούς στρατιώτες σε συστήματα αεράμυνας, άρματα μάχης, πυροβολικό και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, βοηθώντας τους να συνεχίσουν να υπερασπίζονται τη χώρα τους και να ανακτήσουν τα κατεχόμενα εδάφη.

«Η εντατική εκπαίδευση αποσκοπεί στο να βοηθήσουν την Ουκρανία να διατηρήσει το δικαίωμά της στην αυτοάμυνα έναντι της ευρείας κλίμακας εισβολής της Ρωσίας, όπως κατοχυρώνεται στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ» αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση από το γραφείο τύπου του ΝΑΤΟ.

Όπως επισημαίνεται «το ΝΑΤΟ στέκεται στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας και του νόμιμου, δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου, του κοινοβουλίου και της κυβέρνησής της. Η Συμμαχία θα διατηρήσει πάντα την ακλόνητη υποστήριξή της για την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων χερσαίων συνόρων της που εκτείνονται στα χωρικά της ύδατα».

Στο βίντεο εμφανίζονται κυρίως Πολωνοί εκπαιδευτές από την 10η Ταξιαρχία Τεθωρακισμένων. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν, αυτό που έχει σημασία είναι το γεγονός ότι δεν συμμετέχουν ως Πολωνοί εκπαιδευτές αλλά πρόκειται για διεθνή προσπάθεια εκπαίδευσης των Ουκρανών στρατιωτών.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ