Ορκωμοσία της “Τάξης 2025” της Σχολής Ευελπίδων

Η Τάξη φέρει το όνομα του Αντιστρατήγου Στυλιανού Καλμπουρτζή, πεσόντα ήρωα στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της πρώτης τάξης των Ευέλπιδων.

Στην τελετή παρέστησαν ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης κ. Γρηγόριος Κωνσταντέλλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης & Βάρης κ.κ. Αντώνιος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Π.Σ. Στέφανος Κολοκούρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Αθανάσιος Αυγερινός, ο πρώην ΥΦΕΘΑ και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής, απόστρατοι ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς, αντιπροσωπείες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς επίσης και συγγενείς των ορκισθέντων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, μέλη της οικογενείας του Ήρωα Αντιστρατήγου Στυλιανού Καλμπουρτζή, το όνομα του οποίου φέρει η Τάξη ΣΣΕ/2025, ο οποίος έπεσε Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο τον Ιούλιο 1974. Η μετακομιδή των λειψάνων του Ήρωα στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο 2021, μετά από ολοκλήρωση της διαδικασίας ανεύρεσης και ταυτοποίησης, στο πλαίσιο του προγράμματος εκταφών της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ) και του αντίστοιχου προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ ο ενταφιασμός των οστών έγινε σε χώρο εντός του Μνημείου Πεσόντων Αγνώστου Πυροβολητού, στη Σχολή Πυροβολικού.

Ορκίστηκαν συνολικά 238 Ευέλπιδες. Συγκεκριμένα,  207 από την Ελλάδα, 23 από την Κύπρο, 2 από την Αρμενία, 2 από το Μαυροβούνιο, 2 από την Τυνησία, ένας από την Αλβανία και ένας από την Μολδαβία.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.