Οικονόμου στον Realfm: Πρώτη μέρα εφαρμογής των μέτρων, λογικό να υπάρχουν θέματα που χρήζουν διευκρινίσεων

«Δεν κλείνουμε κανέναν στο σπίτι, υπάρχει ένας περιορισμός της άσκοπης κυκλοφορίας. Είναι ένα θέμα μέγιστης ατομικής ευθύνης να μπορέσουμε να είμαστε όλοι μαζί να κρατήσουμε την αλυσίδα γερή, να μην υπάρξει αδύναμος κρίκος διότι πλέον είναι ένα θέμα τεράστιο τεραστίων διαστάσεων, αφορά τη δημόσια υγεία και τα μέτρα “μένουμε στο σπίτι” δεν είναι θέμα περιορισμού ή μιας αυταρχικότητας του κράτους αλλά μέτρα τα οποία όλοι μας πρέπει να εφαρμόσουμε. Είμαστε αισιόδοξοι, από το πρωί που εφαρμόζονται τα μέτρα είναι περιορισμένη η κίνηση, οι πολίτες συμμορφώνονται. Και οι λίγοι συμπολίτες μας που δεν έδειχναν τη σύνεση ως προς την εφαρμογή των μέτρων να αυτοπειθαρχήσουν», δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή «Τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι για την επιβολή των μέτρων ελήφθησαν υπόψιν τους όλοι οι παράμετροι όπως η μετακίνηση πολιτών μέσα στο σαββατοκύριακο αλλά και οι οδηγίες της επιστημονικής επιτροπής. «Υπήρχε ένας προβληματισμός στο σχεδιασμό δεδομένου ότι χρειάζεται μία σταθερή κλιμάκωση των μέτρων προκειμένου να περιορίσουμε την εξάπλωσή του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισε ότι για τα προβλήματα που δημιουργούνται στις μετακινήσεις που δεν προβλέπονται από έξι κατηγορίες θα μπορούσαν να συμπληρώσουν σε μία λευκή κόλλα το λόγο της μετακίνησης. «Είναι η πρώτη μέρα εφαρμογής των μέτρων, είναι λογικό να υπάρχουν κάποια θέματα που χρήζουν περαιτέρω διευκρίνισης, όλα αυτά εκτιμώνται.Προσπαθούμε και εμείς να τα καταγράψουμε. Υπάρχουν και θέματα τα οποία με μία κατανόηση αντιμετωπίζονται στην πράξη. Το θέμα είναι να μην υπάρχει εσκεμμένη και καταχρηστική εφαρμογή αυτής της διάταξης».

Ερωτηθείς για την μικροεγκληματικότητα, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «είναι μειωμένη και υπάρχουν αυξημένα μέτρα στους εμπορικούς δρόμους και επιτηρούνται τα καταστήματα τα οποία είναι κλειστά. Από την πρώτη στιγμή, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχει εκδώσει τις απαραίτητες οδηγίες για τη φύλαξη των περιουσιών και των καταστημάτων και των επιχειρήσεων που δεν λειτουργούν μετά την επιβολή των νέων μέτρων».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ