Οικονόμου στον Realfm 97,8: Στοχευμένες και ειδικές παρεμβάσεις για την ακρίβεια αν χρειαστεί

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ότι “εκτός από το ρεύμα, η βενζίνη και τα καύσιμα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που αγγίζει οριζόντια όλη την κοινωνία. Πρώτον, οι φόροι είναι βασικός πυλώνας ενίσχυσης του κρατικού προϋπολογισμού και των εσόδων”. “Το παρακολουθούμε στενά, αν χρειαστεί να κάνουμε στοχευμένες και ειδικές παρεμβάσεις, θα εξετάσει η κυβέρνηση τα πλαίσια αντοχών του προϋπολογισμού και τι μπορεί να γίνει” συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τις αυξήσεις στο καλάθι της νοικοκυράς απάντησε ότι “ο πρώτος άξονας είναι ότι η αγωνία μας είναι να μην αποκτήσουν οι αυξήσεις αυτές μόνιμο χαρακτήρα. Εδώ είμαστε να μπουν κι άλλες παρεμβάσεις που πρέπει να κάνουμε ενδεχομένως σε κάποια από αυτά τα αγαθά το επόμενο διάστημα”.

“Θα αξιολογηθεί το επόμενο διάστημα” είπε και τον ΦΠΑ. “Όποιο μέτρο είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε και επίσης είμαστε σίγουροι ότι θα έχει την απόδοση για την οποία θα το σχεδιάσουμε και αυτό είναι ένα ζήτημα, να είστε σίγουροι ότι η κυβέρνηση στο σωστό χρόνο και με τον σωστό τρόπο θα το ανακοινώσει” υπογράμμισε.

Για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη σχολίασε ότι “ο χουλιγκανισμός δεν έχει εξαλειφθεί. Είναι μια δυσάρεστη πραγματικότητα, το συνειδητοποιήσαμε με τον πιο τραγικό τρόπο με την συγκλονιστική απώλεια ενός νέου παιδιού και στο κομμάτι αυτό έχει γίνει δουλειά το προηγούμενο διάστημα. Αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς ήταν ότι μπορέσαμε να φτάσουμε γρήγορα στις συλλήψεις και στην ποινική αντιμετώπιση του φερόμενου ως εγκληματία”.

“Υπάρχει ένα ευρύτερο θέμα νεανικής βίας, το βλέπουμε σε διάφορες εκφάνσεις. Δεν είναι μόνο θέμα χουλιγκανισμού. Δεν πρέπει να το προσπερνάμε” πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ