Οικονόμου για επίθεση Ερντογάν: Ανυπόστατοι και ψευδείς οι χαρακτηρισμοί του

Απάντηση στην προκλητική δήλωση του Τούρκου Προέδρου,  Ρετζέπ Ταγίπ  Ερντογάν για τους νεκρούς μετανάστες στην Έβρο έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου  κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

“Πρόκειται για τελείως ανυπόστατους και ψευδείς χαρακτηρισμούς, ενταγμένους στο συνολικό σχέδιο  της τουρκικής προπαγάνδας”, σημείωσε ο κ. Οικονόμου και  πρόσθεσε ότι  “η  χώρα ασκεί μια δίκαιη μεταναστευτική πολιτική. Η Τουρκία έχει τεράστιες ευθύνες για την εργαλειοποίηση και τη διαχείριση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού θέματος”.

“Αντίθετα η χώρα μας έχει αποδείξει πολλές φορές ότι σώζει ανθρώπους και  στο Αιγαίο  αλλά και στον Έβρο.  Το πιο πρόσφατο παράδειγμα ήταν η 1η Δεκεμβρίου όταν Έλληνες συνοριοφύλακες  έσωσαν 17 ανθρώπους ανάμεσα τους και παιδιά  που κινδύνευαν και ήταν σε άθλιες συνθήκες”.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, “έχει αποδείξει πολλές φορές η χώρα μας ότι είναι ένα κράτος δικαίου, ότι σέβεται τον ανθρωπισμό και ότι πάντοτε είναι έτοιμη να συνδράμει για τη διάσωση  ανθρώπινων ζώων.

Η χώρα ασκεί και ακολουθεί μια αυστηρή  αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική  και δεν υπάρχει περίπτωση αυτού του είδους η  προπαγάνδα και οι ψευδείς ισχυρισμοί  να δικαιολογήσουν ή να κρύψουν τις ευθύνες, τις τεράστιες ευθύνες, της Τουρκίας και την διαρκή επιδίωξή της να εργαλειοποιήσει το θέμα του μεταναστευτικού και του προσφυγικού”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ