Οικονόμου στον Realfm 97,8: Χρειάζονται έργα για το κυκλοφοριακό, δεν είναι μόνο θέμα Τροχαίας

«Έχουμε κάνει πράγματα για την κίνηση. Βγαίνουν καθημερινά 100 τροχονόμοι στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, υπερδιπλάσιοι από όσους έβγαιναν πριν. Όποιος κυκλοφορεί βλέπει την εικόνα αυτή και την προσπάθεια να βελτιωθεί η κατάσταση» δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα στον Realfm 97,8.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη πρόσθεσε πως «χρειάζονται έργα, δεν είναι μόνο θέμα Τροχαίας».

Σχετικά με την αθλητική βία ανέφερε «εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα της βίας με αθλητικό υπόβαθρο, όμως γίνονται συλλήψεις. Υπάρχουν προφυλακίσεις. Θέλω να βάλω στον διάλογο μια άλλη διάσταση. Η αστυνομία πρέπει να κάνει την δουλειά της και το τελευταίο διάστημα μετά τα φριχτά πράγματα που είχαμε με τους Κροάτες,  βλέπει κανείς πώς έχει βελτιωθεί η κατάσταση και πώς σταδιακά την αντιμετωπίζουμε σε διάφορα επίπεδα. Όμως εδώ να προσθέσω πως έχουμε ελέγχους της αστυνομίας σε ελληνικά και ευρωπαϊκά παιχνίδια. Της ίδιας αστυνομίας, βάλτε της ότι βαθμό εσείς θέλετε: κακή, μέτρια, καλή. Η ίδια αστυνομία ελέγχει τα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος, τους ίδιους φιλάθλους, στα ίδια γήπεδα, η ίδια αστυνομία ελέγχει και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια η εικόνα σε ότι αφορά την συμπεριφορά των φιλάθλων είναι καλύτερη με τον ίδιο έλεγχο από την ίδια αστυνομία».

«Γιατί συμβαίνει αυτό; Είναι θέμα ευρύτερης κουλτούρας σεβασμού για να απομονωθούν οριστικά όσοι δημιουργούν επεισόδια στα γήπεδα. Θα συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο» σημείωσε.

Για την παραβατικότητα των ανηλίκων υπογράμμισε πως «η κατάσταση είναι δύσκολη στη διαχείριση της. Βλέποντας τον μέσο όρο των ηλικιών των παιδιών που συλλαμβάνονται από την αστυνομία και την φύση των περιστατικών, είναι ανησυχητικά ιδιαίτερα. Έχουμε συστήσει διυπουργική ομάδα και σύντομα θα παρουσιάσουμε σχέδιο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε αναλύοντας τα περιστατικά να ενισχύσουμε την εμφανή αστυνόμευση».

«Υπάρχει ανησυχία, οφείλουμε να προσαρμόζουμε τις δράσεις και να είμαστε σε εγρήγορση όταν υπάρχουν τέτοια γεγονότα. Δεν έχουμε ενδείξεις ούτε πληροφορίες. Όταν εξελίσσονται τέτοια ζητήματα, παρακολουθώντας τι γίνεται στον κόσμο, πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να μην έχουμε δυσάρεστα πράγματα» είπε σχετικά με την ετοιμότητα λόγω του πολέμου στο Ισραήλ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ