Οικονόμου για ΣΥΡΙΖΑ: Δικαιολογίες και υπεκφυγές για να καταψηφίσει τη συμφωνία με τη Γαλλία

Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο Γιάννης Οικονόμου, με αιχμή την αμυντική συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα με τη Γαλλία.

Με αφορμή την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει λόγο για “δικαιολογίες” και “υπεκφυγές” προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ «να καταψηφίσει την συμφωνία με τη Γαλλία».

Αναλυτικά, ο Γιάννης Οικονόμου σημειώνει σε δήλωσή του πως “όπως πληροφορούμαστε από την εισήγηση του κ. Τσίπρα στο ΠΣ του κόμματός του, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε κάποιες δικαιολογίες και υπεκφυγές προκειμένου να καταψηφίσει την ιστορικής σημασίας Συμφωνία με τη Γαλλία που περιέχει την πρωτοφανή ρήτρα συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης. Μια Συμφωνία που, κατά τα λοιπά, θα την έφερνε και ο ίδιος κι ακόμη καλύτερη αλλά και αυτή τη φορά δεν πρόλαβε…”.

Καταλήγοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει ότι “ο ελληνικός λαός βλέπει και κρίνει. Και αξιολογεί πώς τοποθετείται ο καθένας σε ιστορικές στιγμές και για μία Συμφωνία που αποτελεί μεγάλη εθνική επιτυχία και προασπίζει τα συμφέροντα της χώρας. Τα υπόλοιπα στη Βουλή”.

Αλέξης Τσιίπρας ΣΥΡΙΖΑ

Αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας: Δύο διορθώσεις ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να μην την καταψηφίσει

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι συνεδρίασε το Πολιτικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, υπό την Προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, για την επικείμενη κύρωση της Αμυντική Συμφωνίας Ελλάδας-Γαλλίας.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, στην εισήγησή του ο κ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να επανορθώσει σε σχέση με τις επίμαχες διατυπώσεις στα άρθρα 2 και 18 της Αμυντικής Συμφωνίας. “Είτε να αλλάξουν είτε έστω να υπάρξει σαφής διευκρίνηση” ανέφερε χαρακτηριστικά,

“Σε αντίθετη περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα αναγκαστεί να καταψηφίσει τη Συμφωνία, αφήνοντας τη κυβέρνηση να αναλάβει μόνη της το βάρος της ευθύνης αυτών των δύο αρνητικών προβλέψεων για τα συμφέροντα της χώρας” σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει τη συμφωνία, ζητεί από την κυβέρνηση να διορθώσει τις διατυπώσεις στα άρθρα 2 και 18 της αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία, δηλαδή τα άρθρα που αφήνουν εκτός Αμυντικής Συμφωνίας τις θαλάσσιες οικονομικές ζώνες που ορίζονται από το Διεθνές Δίκαιο και την αποστολή Ελλήνων στρατιωτών σε εμπόλεμες περιοχές όπως το Σαχέλ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε τη σύγκληση από κοινού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, που θα συνεδριάσουν την ερχόμενη Δευτέρα, στις 17:00.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ