Οικονόμου: «Ανατριχιαστικά» τα νέα ηχητικά ντοκουμέντα με τις συνομιλίες του σταθμάρχη

«Είναι ανατριχιαστικά τα όσα ακούστηκαν» τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφορικά με τις συνομιλίες του 59χρονου σταθμάρχη της Λάρισας με τον ρυθμιστή κυκλοφορίας των τρένων στην Αθήνα και την σταθμάρχη των Νέων Πόρων.

Ανδρουλάκης: Η τραγωδία στα Τέμπη ανέδειξε την αδυναμία της πολιτείας να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών

«Είναι ανατριχιαστικά τα όσα ακούστηκαν. Είναι απίστευτα από όποια διάσταση και να το πάρει κανείς. Είναι σε εξέλιξη η έρευνα της δικαιοσύνης. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δυστυχώς αναδεικνύεται με τον πιο εμφατικό τρόπο, ένα κομμάτι της αιτίας του τραγικού δυστυχήματος» είπε ο κ. Οικονόμου, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. «Βασική μας υποχρέωση είναι να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη. Θα γίνει έρευνα χωρίς κανένα εμπόδιο στη Δικαιοσύνη. Είναι απαίτηση, εξάλλου, του συνόλου της κοινωνίας. Τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι. Ο πρωθυπουργός ζήτησε να γίνει η έρευνα με γρήγορους ρυθμούς» πρόσθεσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως «η παραίτηση του κ. Καραμανλή σημαίνει και μία ανάληψη της ευθύνης αυτού του ελλείμματος ενημέρωσης και γνώσης που υπήρχε, γύρω από το τι ίσχυε στον ΟΣΕ. Το ένα είναι η τεχνολογική πρόοδος στον ΟΣΕ που θα μπορούσε να είχε αποτρέψει, ακόμη και με ανθρώπινο λάθος, την τραγωδία. Το δεύτερο είναι η διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού. Όλα αυτά έχουν μία αντανάκλαση σε όλους μας, δεν το κρύψαμε. Αναλαμβάνεται το μερίδιο της ευθύνη».

Τέμπη: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά πριν από το δυστύχημα – «Φλασάρησε ένα κλειδί»

«Ευθύνη μας να διορθώσουμε τις παθογένειες στον ΟΣΕ»

«Σε ότι αφορά τις προσλήψεις, υπήρχε κίνηση να έρθουν άνθρωποι με μπλοκάκια και από τους 8 που ζήτησε ο ΟΣΕ ήρθαν οι δύο. Αυτό όμως που αναδεικνύεται από τα ηχητικά ντοκουμέντα που ακούσαμε, είναι μία εσωτερική νοοτροπία στον οργανισμό, που έφερε σε θέση ευθύνης έναν άνθρωπο σε κρίσιμη βάρδια, χωρίς εμπειρία» είπε ακόμη ο κ. Οικονόμου. Και πρόσθεσε: «Να εστιάσουμε ότι ο κόσμος θέλει να μην υπάρξει η παραμικρή συγκάλυψη. Θα κάνουμε ότι απαιτείται για να το διασφαλίσουμε σε μέγιστο βαθμό. Επί της ουσίας, θα ακουστούν πράγματα από τον κ. Γεραπετρίτη αύριο. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας».

Ακόμη, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως οι συγγενείς των θυμάτων θα αποζημιωθούν «όπως πρέπει», ενώ για το ανθρώπινο δυναμικό, πρόσθεσε επίσης ότι με πράξη υπουργικού συμβουλίου είχαν εγκριθεί προσλήψεις και εκκρεμούσαν 58 προσλήψεις σταθμαρχών οι οποίες είχαν εγκριθεί από τον ΑΣΕΠ, «κάτι που υποδεικνύει και τις χρόνιες καθυστερήσεις του αδιάβλητου συστήματος του ΑΣΕΠ» όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέμπη: Αυτό είναι το έγγραφο του ΟΣΕ για την τραγωδία – Τι αναφέρει για τον σταθμάρχη και τον μηχανοδηγό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ