Έτσι θα λειτουργήσουν μπαρ, εστιατόρια και σινεμά – Τι δήλωσε ο Οικονόμου

Για τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού, τα οποία θα ανακοινωθούν το μεσημέρι από τον Βασίλη Κικίλια, μίλησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

“Υπάρχει κόσμος που επιμένει να μην εμβολιάζεται. Αποτελεί κίνδυνο για την υγεία τους, τον κόσμο που συναναστρέφονται και το σύνολο της κοινωνικής ζωής και της οικονομίας. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Πρέπει να πάρουμε σκληρά περιοριστικά μέτρα” είπε χαρακτηριστικά.

“Σήμερα ο κ. Κικίλιας θα περιγράψει όλο το πλαίσιο λειτουργίας της δημόσιας σφαίρας, τον τρόπο με τον οποίο θα κινείται, θα διασκεδάζει, θα εργάζεται, θα σπουδάζει και θα κοινωνικοποιείται ο κόσμος μέσα στο περιβάλλον που έχει δημιουργήσει η πανδημία και δεν φαίνεται να υποχωρεί” πρόσθεσε.

“Δεν θα έλεγα ότι θα κάνουμε δύσκολη τη ζωή των ανεμβολίαστων, εδώ πρέπει να ξεφύγουμε από μια παγίδα. Η παγίδα δεν είναι ούτε να βάλουμε απέναντι ανθρώπους, ούτε να τους στιγματίσουμε. Υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα. Υπάρχει κόσμος που επιμένει στο να μην εμβολιάζεται, οι απόψεις τους στηρίζονται σε πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά ούτε από την επιστήμη, ούτε από την πλειοψηφία των πολιτών, ούτε από την κυβέρνηση” υπογράμμισε.

“Αυτό αποτελεί έναν κίνδυνο και για τους ίδιους πρωτίστως, αλλά και για το σύνολο της κοινωνικής ζωής και της οικονομίας. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να το παρατηρεί με σταυρωμένα χέρια” συμπλήρωσε.

Οικονόμου Μέτρα

Οικονόμου: Τι θα ισχύει σε μπαρ, εστιατόρια, σινεμά και θέατρα

“Σε μία σειρά από χώρους και δραστηριότητες θα υπάρχουν μεγαλύτεροι βαθμοί ελευθερίας για όσους έχουν εμβολιαστεί, σε σχέση με αυτούς που δεν έχουν θωρακιστεί ακόμη απέναντι στην πανδημία” περιέγραψε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

“Σε κλειστούς χώρους, που δεν συνδέεται π.χ. με είδη πρώτης ανάγκης, και που η μάσκα δεν μπορεί να προσφέρει προστασία, όπως μπαρ και εστιατόρια, εκεί θα μπορούν να πηγαίνουν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή όσοι έχουν το πιστοποιητικό νόσησης” ανέφερε.

“Σε μια σειρά από άλλους χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης, πολιτισμού, όπου η μάσκα προσφέρει προστασία όπως σινεμά και θέατρα, θα δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης των ανεμβολίαστων με rapid test εργαστηριακό 48 ωρών. Πάντα στους κλειστούς χώρους. Το κόστος του test θα επιβαρύνει τους ίδιους, με την τιμή να είναι συγκεκριμένη για να είναι προσιτή. Νομίζω θα είναι της τάξης των 10 ευρώ, αλλά θα τα πούμε αναλυτικά το μεσημέρι” διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου.

“Οι επιλογές του καθενός έχουν ένα κόστος” είπε και πρόσθεσε “Δεν είναι σκοπός μας να σχηματίσουμε διαχωριστικές γραμμές. Το κράτος μέχρι ένα σημείο μπορεί να διαθέτει πόρους και δυνάμεις για να τους πείσει και να τους εξασφαλίσει όλους”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ