Οι Σκουριές στο Ευρωκοινοβούλιο

Οι Σκουριές στο Ευρωκοινοβούλιο

 

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Νίκος Χουντής και η Ευρωβουλευτής Ana Miranda του κόμματος BNG της Ισπανίας διοργανώνουν εκδήλωση την Τετάρτη 15 Μαΐου  στις 15:00 στην αίθουσα ASP1G3  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα :

«Ο χρυσός μας είναι η υγεία μας και το περιβάλλον. Κοινωνικά Κινήματα στην Ευρώπη ενάντια στις επικίνδυνες εξορυκτικές δραστηριότητες».

 

Με το θέμα των Σκουριών άκρως επίκαιρο κι ανοιχτό στην ελληνική πολιτική ατζέντα η εκδήλωση θα δώσει τη δυνατότητα στους εκπροσώπους των επιτροπών αγώνα της Χαλκιδικής όχι μόνο να προβάλλουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο το ζήτημα της καταστροφικής για το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής, επένδυση  αλλά ταυτόχρονα να ανταλλάξουν απόψεις με τις αντίστοιχες επιτροπές αγώνα στη Γαλικία και κυρίως να συντονίσουν από κοινού τις δυνάμεις τους για μία συλλογική, διεθνή και αποτελεσματική απάντηση.

«Παράλληλα, θα συζητηθούν οι πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων σε Ελλάδα και Ισπανία οι οποίες στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης επιλέγουν ασύμφορες και ζημιογόνες επενδύσεις αδιαφορώντας για το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον.

Ιδιαίτερα στην ελληνική περίπτωση θα εξεταστεί και η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει τις αποφάσεις της,  μέσω κατασταλτικών μηχανισμών και φυσικής βίας  στους κατοίκους που αντιδρούν.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν επίσης η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη καθώς κι  αρκετοί Έλληνες και ξένοι Ευρωβουλευτές που έχουν άμεσο ενδιαφέρον για τέτοια ζητήματα» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ